Тази вечер Григор Димитров излиза за първи финал от турнир

...
Тази вечер Григор Димитров излиза за първи финал от турнир
Коментари Харесай

Гришо: Чувството е прекрасно, играя добър тенис

Тази вечер Григор Димитров излиза за първи край от шампионат в категория Мастърс 1000. В 23,00 ч. наше време на корта в Синсинати стартира мачът му против австралиеца Ник Кирьос.

Първата ни ракета победи със 7-6 (4) 7-6 (10) Джон Иснър в полуфинала, нанасяйки едвам втора загуба на американеца в последните му 14 срещи.

„ Смятам, че това е добра крачка напред. В тура съм от много време към този момент и от ден на ден стартирам да правя оценка тези моменти. Да играеш на край постоянно е прелестно възприятие. Няма значение дали е на Мастърс, или на шампионат от категори ATP 250. Всеки състезател се стреми към това.

В момента аз ходя малко по малко и построявам своята убеденост и усъвършенствам играта си. Старая се да върша това съвсем всякога, когато стартирам нов шампионат. Чувствам се чудесно, тялото ми е се оправя добре с натоварванията. Смятам, че играя добър тенис, а това постоянно е от изгода.

Дано на следващия ден е един от тези дни и още веднъж да мога да покажа добра игра. Но освен това. Искам да продължа да ходя в вярната посока “, съобщи Димитров след успеха над Иснър.

И се върна към мача с високия 2,11 метра американец. " Бях наясно, че ще сервира мощно. Трябваше да съм спокоен и да употребявам всяка опция, отворила се пред мен. В края на мача няколко точки направиха разликата в моя изгода.

Очевидно е, че съм благополучен от победа, само че съм удовлетворен и от метода, по който организирах мача. Просто останах спокоен във значимите моменти “, приключи Гришо.

Иначе Ник Кирьос доближи до срещата за трофея след 7-6(3) 7-6(4) над испанския деец Давид Ферер. Срещата ще е едвам втора сред Димитров и 22-годишния австралиец Кирьос. През 2015-а в Индиън Уелс хасковлията завоюва със 7-6(2) 3-6 7-6(4) против 4 години по-младия противник.

Ник е чудесно прочут на всички тенис почитатели както с гения си, по този начин и с невъзпитаното държане. Кирьос, рожба на брак сред грък и малайзийка, се прочу най-много на един мач от Откритото на Франция против Вавринка. Той не пропусна да осведоми своя противник, че гаджето на швейцареца Дона Векич е предходна през леглото на Танаси Кокинакис, приятелче на Ник.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР