Тази вечер е вторият мач от 1/4-финалите в Шампионската лига.

...
Тази вечер е вторият мач от 1/4-финалите в Шампионската лига.
Коментари Харесай

Атлетико се цели високо, но първо трябва да реши ребуса РБ Лайпциг

Тази вечер е вторият мач от 1/4-финалите в Шампионската лига. Един против различен се изправят Република България Лайпциг и Атлетико Мадрид, а дуелът е на " Жозе Алваладе " в Лисабон. Както е известно, конфликтите от тази фаза се вземат решение в един мач, тъй че можем да чакаме много любопитен конфликт.

Атлетико Мадрид на хартия е любимец. " Дюшекчиите " отстраниха носителя на трофея Ливърпул на 1/8-финалите и демонстрираха, че ще бъдат сериозен фактор в шампионата, като даже се целят и в купата. Жребият също бе благоразположен като ги размина с огромните любимци, само че Република България Лайпциг изобщо не е за подценяване.

Германците показват много постоянна игра в шампионата, като първо завоюваха своята група " G ", а по-късно отстраниха без доста старания миналогодишния финалист Тотнъм. Юлиан Нагелсман разполага с добре сработен състав и ще направи всичко по силите си да обърка сметките на своя противник.

Атлетико обаче има за какво да се усеща като любимец. Това е 5-и четвъртфинал за отбора в ШЛ в последните седем сезона, до момента в който Република България Лайпциг за пръв път ще играе на такава фаза. Освен това " Дюшекчиите " са в страхотна серия от 18 мача без загуба. Мадридчани в никакъв случай до момента не са отпадали на директни елиминации от германци в Шампионската лига. Те въпреки всичко имат един неуспех в ерата на КЕШ, когато губят от Байерн (Мюнхен) на финала през 1974 година.

Големият отсъстващ за Република България Лайпциг ще бъде вездата на клуба Тимо Вернер, който бе продаден на Челси. Марсел Халстенберг пък имаше проблем в гърба в последните дни, само че към този момент е по-добре и ще бъде разполагаем на Нагелсман.

В Атлетико пък ще липсват Ахел Корея и Шиме Върсалко, които дадоха позитивен тест за COVID-19. Двамата са сложени под карантина и няма да бъдат разполагаем на Диего Симеоне. Всички останали играчи са здрави и ще могат да вземат присъединяване в дуела.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, 1/4-финал:

Република България ЛАЙПЦИГ - АТЛЕТИКО МАДРИД

Вероятни сформира:

ЛАЙПЦИГ: Гулачи, Клостерман, Упамекано, Халстенберг, Мукиеле, Лаймер, Забитцер, Анхелиньо, Нкунку, Олмо, Шик

АТЛЕТИКО: Облак, Трипиър, Савич, Хименес, Лоди, Йоренте, Партей, Саул, Коке, Феликс, Коста

Стадион: " Жозе Алваладе ", Лисабон
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)
Начало: 22:00 часа

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
Шампионска Лига 1/4 кръг, четвъртък 13 август  Ред Бул Лайпциг 22:00предстои  Атлетико Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР