Тази вечер е време за втората порция срещи от откриващия

...
Тази вечер е време за втората порция срещи от откриващия
Коментари Харесай

Байерн - Манчестър Юнайтед и още седем интригуващи дуела слагат край на първия кръг в групите на ШЛ

Тази вечер е време за втората порция срещи от откриващия кръг на груповата фаза в Шампионската лига, а несъмнено огромното дерби ще бъде " Алианц Арена ", където Байерн Мюнхен посреща Манчестър Юнайтед.

Двата тима имат дълга история между тях в шампионата, като до момента са изиграли общо 11 дуела, в който салдото е 4 победи за " баварците ", 2 за " алените дяволи " и 5 равенства. Само един път до момента обаче двата отбора са били дружно в една група, като това се случва през сезон 1998/99, когато и двата мача приключват наедно. Няколко месеца по-късно пък двата тима се изправят един против различен и в огромния край на шампионата в Барселона, който ще се запомни с невероятния късен поврат на британския отбор, който тогава оформи и своя требъл.

24 години по-късно обаче обстановката е радикално друга, а неувереният дотук през сезона Юнайтед несъмнено има какво да потвърждава на своите последователи при тежкото си аудиенция на Байерн Мюнхен довечера. В другия дуел от тази група " А " Галатасарай посреща Копенхаген в Истанбул. Тази среща ще бъде историческа за българското съдийство, защото за първи път бригада, построен от напълно родни арбитри, отпред с Георги Кабаков, ще управлява мач от Шампионската лига.

Back for more
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague)

14-кратният притежател на трофея в най-престижния европейски клубен шампионат Реал Мадрид също открива довечера новата си акция в конкуренцията с домакинство на немския дебютант Унион Берлин. Двубоят е от 19:45 ч. българско време, а през вчерашния ден наставника на " лос бланкос " Карло Анчелоти бе безапелационен, че задачата пред неговия отбор в ШЛ ще бъде достигането до финала в Лондон на " Уембли " идващия май. В същата тази група " С " в късния мач италианският първенец Наполи ще има забавен двубой като посетител против португалския Брага, който отбелязва своето завръщане в шампионата след 11-годишна пауза.

Седем сезона по-късно и Арсенал още веднъж ще бъде част от шампионата на богатите, а за момчетата на Микел Артета всичко стартира на техния " Емиратс " против ПСВ Айндховен. Любопитното е, че двата отбора се изправиха един против различен и преди година, само че в групите на Лига Европа, като тогава си размениха по една домакинска победа. Жребият изпрати в тази група " В " още носителят на трофея от Лига Европа Севиля и вицешампиона на Франция Ланс, който ще играе в Шампионската лига за първи път от сезон 2002/03 насам. Двата отбора ще открият присъединяване си в конкуренцията с двубой между тях в Андалусия.

В група " D " пък борбите довечера стартират от Сен Себастиан в Испания, където Реал Сосиедад посреща миналогодишния финалист Интер, и Лисабон, където първенецът на Португалия Бенфика ще е хазаин на Ред Бул Залцбург.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР