Тази вечер беше излъчена първата част от голямото интервю на

...
Тази вечер беше излъчена първата част от голямото интервю на
Коментари Харесай

Роналдо: За 13 години в Ман Юнайтед нищо не се е променило, Реал и Юве са като от друга планета

Тази вечер беше излъчена първата част от огромното изявление на Кристиано Роналдо пред английския публицист Пиърс Морган. В предходните дни в медиите се появиха обособени фрагменти от диалога сред двамата, в който португалецът насочи съществени нападки към управлението на Манчестър Юнайтед и мениджъра на отбора Ерик загар Хаг. Предлагаме ви още от това, което звездата на международния футбол показа.

За Манчестър Сити:
" Честно казано, бях покрай Сити. Самият Гуардиола сподели, че са положили съществени старания да ме привлекат. Но знаете историята ми с Манчестър Юнайтед. Сърцето ми принадлежи на този тим и ми подсказа какъв избор да направя. Това, както и думите на сър Алекс Фъргюсън, беше решаващо за избора ми. Той сподели: " Немислимо е да отидеш в Ман Сити ". И аз отговорих " Добре, шефе ". Но ще излъжа, в случай че кажа, че не бях покрай контракт с Манчестър Сити. В последна сметка взех решение и не скърбя за него ”.

За Ралф Рангник:
“След уволнението на Солскяер, клубът трябваше да предложения топ треньор, а не състезателен шеф. Не знаех кой е Рангник, хората към мен също не знаеха. Уважавам това, че всеки треньор има свое виждане за нещата и свои разбирания, само че има неща, с които не съм склонен. През цялата си кариера съм играл под управлението на най-хубавите треньори: Зидан, Анчелоти, Моуриньо, Фернандо Сантош, Алегри. Научих доста от тях, натрупах опит. Когато виждам, че даден треньор желае да направи някаква гражданска война, показвам мнението си. Това е обикновено. Все отново, аз съм в тима, с цел да оказвам помощ за постигането на победи. Не разбрах какво правеше Рангник в клуб като Манчестър Юнайтед. Той познаваше тима, само че не е и самия клуб, историята му. Това ме изуми още повече. Отнесох се с почитание към назначението му. Обръщах се към него с “бос ”, както с всички треньори, с които съм работил. Но надълбоко в сърцето си в никакъв случай не съм го смятал за началник, тъй като виждах неща, с които не бях склонен ”.

За Оле Гунар Солскяер:
“Обичам Солскяер. Мисля, че той е необикновен човек, одобрявам сърдечни хора като него. Оле е най-хубавият. Трудно му беше да наследи сър Алекс, само че все пак свърши добра работа и закупи опит. Беше ми прелестно да работя с него, въпреки и за малко. Трябваше да получи повече време. Не се колебая, че ще стане добър треньор ”.

За съотборниците си:
“Диого Далот е същински образец за експерт. Той е млад, интелигентен и извършва съзнателно отговорностите си. Не се колебая, че ще реализира доста във футбола. Същото бих споделил за още няколко момчета - Лисандро Мартинес и Каземиро, без значение че вторият към този момент е на над 30 години. Но от всички откроявам Далот ”.

За инфраструктурата на Манчестър Юнайтед:
" Честно кзано, когато подписах контракт, чаках, че за 13 години всичко се е трансформирало. Прекарах 9 години в Реал Мадрид и 3 в Ювентус. Мислех, че в Юнайтед са навлезли новите технологии. Оказах се неприятно сюрпризиран. разбрах, че нищо не се е трансформирало. Знаех, че Юнайтед не е на предходното си равнище, само че не чаках, че разликата е такава. Прогресът на клуба беше нулев. Ако вършим съпоставяне с Реал или даже Ювентус, те са като от друга планета. Останах изумен от новите технологии, които се употребяват в тренировките, какъв брой се натъртва на вярното хранене и бързото възобновяване. Юнайтед изостава доста в това отношение, а не го чаках. Клуб на това равнище трябваше доста да е напреднал за тези години, само че уви. Все отново, уповавам се скоро нещата да се трансформират. Не знам за какво е по този начин, само че от времето на сър Алекс няма никакво развиване ".

За върховете:
" Дали се зарадвах, че за 24 часа Ман Юнайтед продаде повече мои фланелки, в сравнение с ПСЖ на Меси? Разбира се. Но, както знаете, аз не пъдя върховете, те ме преследват. И това беше още един в сбирката ми ".

За младото потомство:
“Те живеят в други времена и имат друг нрав. Те търсят лесното, не страдат, с цел да съумеят. Но подобен е животът, не можем да се сърдим на младите. Когато им приказваш, през едното ухо влиза и от другото излиза. Не мога да кажа, че това ме изненадва, само че в това време ми е необичайно по какъв начин може да имаш до себе си най-хубавите образци и да не се опитваш да ги копираш. Когато аз бях на 18, 19, 20 години, постоянно следих деликатно Ван Нистелрой, Фърдинанд, Кийн и Гигс, по тази причина и не преставам да играя на тази възраст. Не съм от тези, които обичат да дават препоръки, избирам да съм образец. Там съм всяка заран и върша едно и също. Вероятно съм първият, който идва за подготовка, и последният, който си потегля. Тези елементи приказват сами за себе си ”.

За Рой Кийн и Рио Фърдинанд:
Двамата значат доста за мен. Делили сме една съблекалня. Те са част от футболното ми странствуване. Неведнъж съм казвал, че Рой Кийн е най-хубавият капитан в света. А Рио ми беше комшия и постоянно ми е помагал. Много положителни хора са. И не го споделям, тъй като приказват хубави неща за мен, а тъй като са някогашни футболисти и схващат държанието на един състезател ".

За обществените мрежи:
" Имам толкоз доста почитатели, освен тъй като играя добре футбол. И други неща са значими. Трябва да си харизматичен, да изглеждаш добре. Не знам точната причина. Но аз съм като плод, от който хората желаят да отхапят ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР