Тази вечер Apple ще проведе традиционната си септемврийска презентация —

...
Тази вечер Apple ще проведе традиционната си септемврийска презентация —
Коментари Харесай

Днес е презентация на Apple, на която ще бъдат представени iPhone 15 и други нови продукти: кои са те и къде да гледате събитието на живо?

Тази вечер Apple ще организира обичайна си септемврийска презентация — най-очакваното и известно събитие в софтуерния бранш през цялата година. Събитието беше наречено Wonderlust, което може да се преведе като „ В очакване на знамение “. Семейството iPhone 15 ще бъде знамение. Презентацията ще стартира в 20:00 часа локално време и можете да го наблюдавате на уеб страницата на Apple, посредством Apple TV и в канала на Apple в YouTube, както и на тази страница — по-долу към този момент сме разгласили плеъра за пряк стрийминг.

Кои модели iPhone 15 ще забележим довечера на презентацията и кои от тях ще са с по-бърз USB-C порт?

Не е загадка какво ще показа Apple довечера. Основните устройства ще бъдат новите iPhone. Една от най-големите промени в фамилията на iPhone 15 ще бъде преходът от фирмения Lightning порт към общоприетия USB-C. Apple евентуално ще популяризира тази смяна като иновация, само че всички разбираме, че компанията трябваше да се откаже от Lightning, заради условията на Европейския съюз за повсеместен порт за зареждане.

Въпреки че всички смарт телефони от линията iPhone 15 ще разполагат с USB-C порт, софтуерният специалист и анализатор на Apple Минг-Чи Куо твърди, че единствено iPhone 15 Pro и 15 Pro Max ще се възползват от по-високите скорости за трансфер на данните. Според Куо и двата нови продукта ще получат най-малко USB 3.2 или Thunderbolt 3, до момента в който базовите iPhone 15 и 15 Plus ще бъдат лимитирани до USB 2.0. Във всеки случай, с помощта на прехода към новия порт, всички предстоящи iPhone ще получат по-бързи скорости на зареждане — ще се поддържа мощ от 35 W. Въпреки че съгласно други източници, мощността на зареждане ще си остане 20 W.

Какви са предстоящите нововъведения в новите артикули?

Друга забележителна смяна е, че всички iPhone към този момент ще бъдат оборудвани с Dynamic Island, както заяви анализаторът Рос Йънг предходната година. Нека си напомним, че сега Apple предлага разрез във формата на таблетка единствено на iPhone 14 Pro и Pro Max, до момента в който елементарните iPhone 14 и 14 Plus резервираха своя „ остров “. Цялата линия iPhone 15 също се чака да получи новия U2 свръхширокополюсен чип.

Според Марк Гърман от Bloomberg, най-значимите промени в iPhone 15 Pro и 15 Pro Max ще бъдат титаниевата рамка и по-тънките страни към екрана. iPhone 15 Pro и Pro Max също ще разполагат с по-мощния 3nm чип A17, до момента в който iPhone 15 и 15 Plus евентуално ще разполагат с миналогодишния чип A16, открит в iPhone 14 Pro.

Също по този начин се оповестява, че iPhone 15 Pro и 15 Pro Max ще бъдат оборудвани с бутон Action Button, сходен на този, употребен в Apple Watch Ultra. Предполага се, че бутонът ще размени превключвателя на звука и ще ви разреши задаване за пускане на избрани приложения и помощни стратегии. И още една смяна, която iPhone 15 Pro Max може да получи извънредно, е перископния обектив с 6x оптично нарастване.

Всички тези усъвършенствания може да доведат до по-висока цена. Анализаторът Wedbush предвижда, че цените на iPhone 15 Pro и Pro Max ще стартират надлежно от $1099 и $1199, което значи $100 нарастване на цените и за двата модела, спрямо техните прародители. На собствен ред, главният iPhone ще остане същият.

Освен новите iPhone 15, на презентацията през днешния ден Apple ще показа и Watch Ultra 2

Освен iPhone 15, Apple ще показа през днешния ден и новата серия смарт-часовници, само че не се чакат обилни промени. Не се знае доста за флагмана Apple Watch Ultra 2, като се изключи че той ще остане с размер 49 мм и ще се предлага с нов корпус от мрачен исполин. Подобно на новия Watch Series 9, той ще бъде оборудван с актуализирания Apple S9 процесор.

Говори се, че чипът Apple S9 е основан на процесора A15, който Apple показа с iPhone 13. Това може да обезпечи по-висока енергийна успеваемост и по-добро време за самостоятелна работа на батерията от сегашния часовник, въз основата на Apple S8, който не се разграничава доста от процесорите в предходните две генерации Apple Watch. Говори се също, че новият Apple Watch включва и ултрашироколентов U2 чип, както и „ разнообразни усъвършенствания на датчиците и вътрешните съставни елементи “, като новия оптичен датчик за сърдечен темп с нараснала акуратност.

Ще получат ли и слушалките AirPods Pro порт USB-C?

И най-после, iPhone няма да е единственото устройство на Apple, което през днешния ден ще премине от Lightning към USB-C. Според слуховете, Apple възнамерява да пусне AirPods Pro с кутия за зареждане, оборудвана с USB-C. Не е ясно обаче дали Apple ще направи някакви промени в самите AirPods Pro. Може би компанията просто ще обнови зарядния кейс. Но елементарните AirPods и AirPods Max ще преминат към USB-C едвам идната година.

Възможно е да бъдат показани и новите фирмени OS

И най-после, Apple ще приказва и за новите функционалности в своите операционни системи iOS 17, iPad OS 17, macOS Sonoma и watchOS 10, които ще дебютират след презентацията. Възможно е да бъде наранена и тематиката за добавената действителност.

Тазвечерното показване може също да се следи и от тази страница.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР