Тази вечер английският гранд гостува на Лестър в мач от

...
Тази вечер английският гранд гостува на Лестър в мач от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лестър 1:0 Ливърпул, шок за мърсисайдци!

Тази вечер британският гранд гостува на Лестър в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. Двубоят на " Кинг Пауър Стейдиъм " е с начален час 22.00 българско време и ще можете да го наблюдавате
СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лестър: Шмайхел, Кастан, Амарти, Ндиди, Томас, Дюсбъри-Хол, Сумаре, Чудури, Мадисън, Ихеаначо, Варди
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Цимикас, Фабиньо, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Мане, Салах, Жота
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
В 15-ата минута Мохамед Салах нахлу в наказателното поле на Лестър и бе фаулиран от Вилфред Ндиди. Съдията уточни бялата точка, а Мохамед Салах извърши дузпата. Изпълнението на египтянина обаче бе едва, което разреши на Каспър Шмайхел да избави. Салах имаше опция за добавка, само че ударът му с глава срещна напречния дирек.


В 23-ата минута Алекс Окслейд-Чембърлейн видя присъединилия се от задни позиции Джордан Хендерсън в наказателното поле и насочи отличен извеждащ пас, който се приземи по никакъв начин безвредно пред вратата на Каспър Шмайхел, само че стражът се намеси. В идващите минути Салах и Диого Жота се озоваха в положителни позиции за отбелязване на гол, само че не се възползваха.
В заключителните 10 минути от първата част Лестър също сътвори рискове пред вратата на Ливърпул. Първо Джейми Варди се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, само че Жоел Матип постави крайник на пътя на топката и блокира изстрела на нападателя. В 38` пък Джеймс Мадисън можеше да стреля от чиста позиция в пеналтерията, само че Александър-Арнолд спря топката на голлинията.


ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
В 55-ата минута Садио Мане бе изведен на чиста позиция в наказателното поле и бе задължен да вкара, само че сенегалецът прати топката над вратата. Четири минути по-късно Лестър наказа пропуските на Ливърпул, откривайки резултата. Току-що появилият се като запаса Адемола Лукман овладя в средата на терена и подаде към Дюсбъри-Хол, който напредна по фланга. Топката се върна в Лукман в пеналтерията, който разстреля Алисон - 1:0!
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Само няколко дни след трагичния и голов театър за Купата на Лигата Ливърпул и Лестър още веднъж се изправят един против различен, само че този път във Висшата лига. Мърсисайдци имат упоритостите да завоюват шампионата, само че в случай че желаят да преборят сериозната конкуренция на Манчестър Сити, то ще би трябвало да победят коравия състав на Лестър.
Анди Робъртсън не е разполагаем на Юрген Клоп за днешния дуел, откакто получи червен картон в последния мач на мърсисайдци против Тотнъм. Харви Елиът, Адриан и Натаниел Филипс остават в лазарета, до момента в който Дивок Ориги е под въпрос за срещата. Играчите, които бяха инфектирани с ковид, към този момент упражняват обикновено с тима и могат да играят.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР