Тази вечер, 13-и януари, от 19.00 часа в Полския институт,

...
Тази вечер, 13-и януари, от 19.00 часа в Полския институт,
Коментари Харесай

Поляк, запален по хайлайн, показва България от друг поглед

Тази вечер, 13-и януари, от 19.00 часа в Полския институт, влюбеният в България Кшищоф Качмарек ще покаже страната ни от по-различен ъгъл.

Полякът от години пътува из България, където практикува „ хайлайн “ – вървене по тясна еластична лента, окачена сред две точки в планината.

Досега Кшищоф Качмарек е минал в България над 100 хайлайна, като най–високият е на височина 120 метра.

Практикувал е заниманието си над планински пропасти, водопади, разкопки на тракийски светилища и даже в пещера. На експедициите той води щерка си Памела, която освен му оказва помощ, само че и в планинските села, които посещават, беседва с локалните и записва техните истории, митове и локални обичаи.

Памела и Кшищоф описват за България и за по-особения си взор към нея на редица срещи и фестивали из цяла Полша. Те са носители на Наградата на публицистите и Отличието в категория Пътуване на XXI Национална среща на пътешественици, моряци и планинари „ KOLOSY “ от най-големия пътешественишки фестивал в Полша, провел се през 2019 година. Така способстват в огромна степен за популяризирането на планинския и селски туризъм в България. През 2021 година те гостуваха и на Банско Филм Фест.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР