Тази Цветница, на 8 април, от 08:30 часа в новоотворения

...
Тази Цветница, на 8 април, от 08:30 часа в новоотворения
Коментари Харесай

За Цветница Бачковският манастир подарява мощите на Свети Мина на едноименния храм в район „Слатина“

Тази Цветница, на 8 април, от 08:30 часа в новоотворения храм „ Свети Мина “ в кв. Гео Милев, регион „ Слатина “ – Столична община,

ще бъде осъществена тържествена работа за посрещане мощите на Свети Мина, подарени на църквата от Бачковския манастир.

Кацнал на дребното си нагорнище на границата сред двама велики поети – Гео Милев и Христо Смирненски, храмът Свети Мина в регион „ Слатина “ към този момент 150 години безшумно кротува, като че ли с цел да ни покаже, че нищо дарено не е малко.

След прекомерно дълъг сън предходната година той отвори порти за миряните от „ Слатина “ с напъните на жителите, които не можеха да се примирят, че нещо, съградено с толкоз обич и вяра, може да остане недостъпно и забравено.

Еднокорабен храм, издигнат върху място, на което дълго преди съграждането му са се правили религиозни обреди и причастия, храмът „ Свети Мина “ пази икони от 1773 година, а преданието споделя, че в него се е криел и самият Васил Левски.

Място за съидейници, хора със споделена религия, съпричастност и мисъл за нещо по-голямо и положително от всеки един от нас поотделно.

В храма към този момент се правят литургии всяка сряда и неделя, само че все пак той има потребност от сериозен ремонт и подсилване на структурата. Усилията на районната администрация и доброволци по цялостното му възобновяване към този момент са в ход.

Дарения могат да се изпращат по банков път на следната сметка в Postbank:

BIC: BPBIBGSF

BG27 BPBI 7942 1024 6623 01.

За ЦН при храм “ Св. вмчк Мина “
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР