Тази тенденция продължава и до днес.” Това заяви на заседание

...
Тази тенденция продължава и до днес.” Това заяви на заседание
Коментари Харесай

Стойнев: Шокиращи са данните за контрабандата на горива

Тази наклонност продължава и до през днешния ден.”

Това съобщи на съвещание на Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата в Народното събрание националният представител от „ Българска социалистическа партия за България” Драгомир Стойнев.

На нея участваха представители на Българската петролна и газова асоциация, които изнесоха данните за размера на контрабандата на горива.

Стойнев не скри изумлението си, че съгласно асоциацията, през годините са уведомили редица министерства, в това число Министерството на финансите, с обстоятелства за размера и механизмите на контрабанда, само че не е имало никаква реакция.

Според представители на Асоциацията, на процедура страната не събира Данък добавена стойност от горива. Стойнев зададе въпрос към представителите на ръководещите, дали ще имат политическа воля да се подхващат нужните законодателни начинания за прекъсване на контрабандата и дали ще се съблюдава законът. Бившият енергиен министър не скри изумлението си от още един установен от специалистите от Асоциацията факт, че в случай че най-голямата рафинерия у нас спре да работи, с импорт от Гърция, който може и да не е регламентиран, би могло да се задоволи цялото държавно ползване с горива.

„ Системата за следене на всеки един литър гориво в страната „ БАЦИС”, може да бъде манипулирана. Това е ваше становище”, обърна се Стойнев към специалистите.

„ Доста скандално е изказванието, че има тежък политически чадър върху избрани политически фигури в сектора, и че бездействието на страната е още по-скандално по този въпрос”, безапелационен беше Стойнев.

„ Ние от опозицията сме подготвени да се одобри регистрационен режим и секторен регулаторен закон, който за жалост го бавите за последните две години. Всяка една година е равна на 1 милиард лв. загуба за българската страна,” обърна се Стойнев към ръководещите.

По думите му: „ Контрабандата не понижава, а процъфтява и за жалост това е българската действителност. Неслучайно задграничните вложители не желаят да идват и бягат от страната, тъй като тя се е трансформирала в разграден двор”, безапелационен бе депутатът от левицата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР