Тази сутринта на места в низините и котловините ще има

...
Тази сутринта на места в низините и котловините ще има
Коментари Харесай

Времето: Слънцето се връща

Тази сутринта тук-там в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 19 и 24, в София – 18, предвижда Национален институт по метеорология и хидрология п.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 18-19, на морската вода са 18–20 градуса.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан до мощен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13, на 2000 метра - към 7 градуса.

Продължителността на деня е 11,38 ч.

Атмосферното налягане ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

Утре от северозапад за малко в страната ще проникне малко по-студен въздух, само че основна смяна в температурите не се чака. Облачността от северозапад на югоизток ще се усили и на обособени места, основно в Западна България, ще превали. В четвъртък и петък в доста региони ще бъде най-вече слънчево, дневните температури ще се покачват, през втория ден оптималните ще са сред 22 и 27 градуса. Сутрин тук-там в низините и котловините ще има условия за формиране на мъгла или инверсионна облачност. Вечерта в петък от северозапад ще стартира нарастване на облачността и през почивните дни ще доминира облачно време. Ще има превалявания от дъжд, вероятни са обилни количества. Температурите ще се намалят значително - изначало в Западна България, а в неделя, с увеличаване напразно от север-северозапад, в цялата страна. В понеделник вероятността за валежи понижава, само че облачността ще остане най-вече забележителна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР