Тази сутрин започна тестването на жители на Банско за COVID-19,

...
Тази сутрин започна тестването на жители на Банско за COVID-19,
Коментари Харесай

Започна първият етап от масовото тестване в Банско


Тази заран стартира тестването на поданици на Банско за COVID-19, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Благоевград доктор Калоян Калоянов. Той посочи, че щес е употребяват бързи кръвни проби, с които се открива съществуването на антитела за COVID-19. Това ще покаже, дали изследваният човек се е срещал с вируса, уточни доктор Калоянов.

Тази заран в 10.30 часа в медицински център "Свето Благовещение " в курортния град два екипа на РЗИ са почнали поетапното тестване на хора от рискови групи, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на Банско Иван Кадев. Тестването ще става по авансово направени описи, с цел да не се получи скупчване на хора. До момента са изследвани медици от болничното заведение в Разлог, както и от Спешния център в Банско. През деня ще бъдат тествани и полицейски чиновници, уточни Кадев.

Кметът на Банско уточни, че в диалог с Националния действен щаб е декларирано, че за града ще бъдат обезпечени четири хиляди теста. Освен това община Банско получи и подаяние още 2000 теста от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. С това ще може да се изследва една втора от популацията на общината, което е сред дванадесет и тринадесет хиляди души, добави Иван Кадев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР