Тази сутрин започна операцията по изваждането на кораба на

...
Тази сутрин започна операцията по изваждането на кораба  на
Коментари Харесай

Продължава операцията по изваждането на Вера Су на сушата

Тази заран стартира интервенцията по изваждането на кораба " " на сушата, с цел да бъде ремонтиран. Това ще стане във военния кораборемонтен цех " Флотски боеприпас " във Варна, съобщи Българска национална телевизия. Експерти ще създадат обширен оглед на плавателния съд, с цел да се открият вредите по него.

Сложната интервенция по изваждането на плавателния съд от водата продължи през целия ден и към момента не е завършила. Преди да стартират ремонтните действия по корпуса на " Вера Су ", представители на прокуратурата и на морските институции би трябвало да създадат оглед на плавателния съд. Едва тогава ще се вземе решение какви да бъдат идващите стъпки.
" Вера Су " - на търг, в случай че застрахователят не заплати разноските до другата седмица
Ако в 14-дневен период, който изтича другата седмица, корабособственикът и застрахователят на кораба " Вера Су ", не покрият разноските по с...

Корабът беше изместен на плаващ док и подложен върху специфични колички, които могат да се движат по релсов път. С тяхна помощ плавателният съд ще бъде изтеглен на сушата.

" След което на самотек ще източим водата, която се намира в танковете, защото няма никакво съоръжение работещо сега на кораба ", сподели Стефан Стоянов, административен и механически шеф в ТЕРЕМ-КРЗ " Флотски боеприпас ".

Преди да стартира ремонтът, специалисти в кораборемонта и проверяващи ще създадат обширен оглед на плавателния съд.

" Ще чакаме да дойдат " Прокуратурата " и следствените служби. Ще огледат кораба, след което взаимно с Морска администрация и Български корабен указател ще създадем цялостен оглед на кораба, при което ще се посочи тъкмо какви ще бъдат дейностите. Но най-вероятно те ще бъдат по отношение на обезпечаване на плавучност на кораба ", добави Стефан Стоянов.
Христо Алексиев дава обещание български транспортен съд за избавяне поради " Вера Су "
Задействана е процедура за планиране и строителство на български профилиран транспортен съд за търсене и избавяне. Това съобщи министърът на...

Този петък изтича срокът, в който притежателят на " Вера Су " и застрахователят са длъжни да погасят разноските, които страната направи за разтоварването, изтеглянето от плитчините и провлачването на кораба до Варна. Ако не го сторят, плавателният съд ще бъде продаден на открит търг. Според служебния министър на превоза Христо Алексиев, цената му е почти 3 милиона лв..

Корабът " Вера Су " има пробойни освен в корпуса. Установено е, че има и в машинното поделение. Специалисти настояват, че там пробойните може да са се отворили доста преди корабът да заседне край " Яйлата " на 20 септември.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР