Тази сутрин внасяме предложение за вкарване обратно в контрола на

...
Тази сутрин внасяме предложение за вкарване обратно в контрола на
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат връщане на пристанище „Росенец“ под контрола на държавата

„ Тази заран внасяме предложение за вкарване назад в контрола на българската страна на пристанище „ Росенец “. Според нас такива основни инфраструктури би трябвало да бъдат в контрола на страната. Вчера Министерство на превоза ни сподели, че може да оперира това пристанище. Така вместо концесионни такси ще има доходи напълно под контрола на страната “, заяви в коридорите на Народно събрание съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Той разясни, че тази стъпка е и в сходство с регламента на Европейски Съюз във връзка със глобите против войната в Украйна.

„ По този метод ние заявяваме ясно, че Шенген е наша цел. Че от тук нататък няма да се предават български основни обекти без претекстове и с неразбираеми цели и това посоката, която това държавно управление и този парламент ще продължи “, обясни още той.

„ Вярваме, че и ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще поддържат това предложение и то ще стане факт “, добави още Кирил Петков.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов разясни, че става въпрос за подозрения по отношение на финансирането на Русия около покупко-продажби през това пристанище.

„ Имаме данни, че от там минава контрабанда и една огромна част или избрана част от приходите, които се осъществят отиват за подкрепяне на Русия във войната “, даде образец той и акцентира:

„ Ние от години приказваме, че българската страна би трябвало да възвърне контрола върху пристанище „ Росенец “ и в този момент, когато Русия разгласи България за вражеска страна, подхващаме дейности да се лимитират опциите за това Русия да употребява българска инфраструктура, с която да се доставя с финансови средства “.

Припомняме, че през октомври месец предходната година концесията на пристанище „ Росенец “, което се ръководи от „ Лукоил “ беше увеличена с 24 години.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР