Тази сутрин в Grand Mall започна състезателната пограма на най-младия

...
Тази сутрин в Grand Mall започна състезателната пограма на най-младия
Коментари Харесай

Във Варна започна „Пролетно надиграване“ 2018


Тази заран в Grand Mall стартира спортната пограма на най-младия варненски фестивал " Пролетно надиграване ". Второто издание на пъстрото фолклорно събитие ще продължи два дни, в които състезатели и посетители ще трансфорат в празник визитата на варненци в най-големия търговски център на морската столица. Фестивалът на българския фолклор се провежда от Grand Mall с партньорството на Сънрайз Мюзик ТВ и организация Бинев и с поддръжката на Община Варна.

Около 80 танцови колективи, школи и клубове са записани за присъединяване, те ще се надпреварват за признанието на публиката и за оценките на високопрофесионалното жури с ръководител проф. д. изк. Лозанка Пейчева и членове доктор Данислав Кехайов – основен живописен началник на отбор " Пирин " и проф. доктор Антон Андонов – началник Катедра Хореография на АМТИИ – Пловдив и балетмайстор в отбор " Тракия ". Водещ на шоуто ще бъде уважаваният доцент Венцислав Димов.

Сред участниците са спечелилите от първото издание на " Пролетно надиграване ", любимците на публиката – отбор " Гергана " при Икономически университет Варна с началник Свилен Христов, фолклорен танцов клуб " Веселчани " от Добрич с началник Таня Дянкова, както и два състава от СУХНИ " Константин Преславски " Варна с ръководители Ивайло Иванов и Ина Радева, както и фолклорен танцов спектакъл " Родина " при национално читалище " Отец Паисий 1934 ", Варна, с ръководители Даниела Колева и Мартин Костов.

Танцьорите ще се състезават в 3 категории: Танцови сформира, Школи и клубове за национални хора и Фолклорни ансамбли. В категорията Танцови сформира участниците ще бъдат в три възрастови групи - до 13 година, от 14 до 18 година и над 19 година " Пролетно надиграване " Варна 2018 ще отличи спечелилите със статуетки, плакети и парични награди, като разпредели сред тях награден фонд в размер на 6500 лева

Специални посетители на фестивала са именитата пиринска певица Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов състав, чийто концерт е през днешния ден от 19:00. Преди нея на сцената ще излязат Детски национален хор " Медени звънчета " с диригент Петя Драгнева, певиците Моника Парушева, Лилия Николова и Теодора Славова, Гайдарски оркестър с началник Драги Драгнев. Утре вечер е концертът на Фолклорен танцов отбор Варна.

Входът за всички събития на " Пролетно надиграване " Варна 2018 е свободен. Подробната стратегия с реда на участниците и техните осъществявания можете да откриете във Facebook страницата на фестивала www.facebook.com/GrandFolkloreFest.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР