Тази сутрин в 6.32 ч. започва астрономическото лято. На този

...
Тази сутрин в 6.32 ч. започва астрономическото лято. На този
Коментари Харесай

Посрещаме астрономическото лято

Тази заран в 6.32 ч. стартира астрономическото лято. На този ден денят е най-дълъг, а нощта - най-къса.

Началото на астрономическото лято е обвързано с момента на лятното слънцестоене – това е денят в годината, когато слънцето в северното полукълбо свети най-дълго. На 21 юни продължителността на светлата част на деня е цели 15 часа 19 минути и 30 секунди.

Лятото ще продължи 93 дни и половина.
 Прогноза за времето - 21 юни (понеделник) Прогноза за времето - 21 юни (понеделник)
Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца. Преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се разви...

Преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, основно в Източна България и планинските региони ще превали временен дъжд, а тук-там и ще прегърми. Ще има условия и за градушки. Ще остане съвсем безшумно. Дневните температури ще се покачат, само че оптималните е са в необятен период, от 25°-28° в източните региони до 30°-33° на запад. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Преди обяд по Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали временен дъжд и ще прегърми. Ще духа бриз. Максимални температури ще са сред 20° и 25°. Температурата на морската вода е 19° - 21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Преди обяд в планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и основно в масивите от източната половина от страната ще превали, тук-там и ще прегърми. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 21°, на 2000 метра - към 15°.

През идващите дни времето ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места в Източна България и планинските региони ще превали слаб временен дъжд. Вятърът ще е слаб от север. Затоплянето ще продължи, оптималните температури в четвъртък ще са сред 32° и 37°, по-ниски ще остават по морския бряг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР