Тази сутрин, точно в 5.00 часа българско време, едно от

...
Тази сутрин, точно в 5.00 часа българско време, едно от
Коментари Харесай

Ниагарският водопад грейна в цветовете на българското знаме по случай Трети март

Тази заран, тъкмо в 5.00 часа българско време, едно от чудесата на света - Ниагарският водопад заблестя в цветовете на българския народен трикольор, заяви Българска национална телевизия.

Събитието се организира за втора поредна година и е плод на големите старания на генералното ни консулство в Торонто и със съдействието на кметството на град Ниагара фолс. По рано през днешния ден при издигането на българското знаме пред постройката на общината кметът на Ниагара фолс Джим Диодати акцентира, че това, с което познава българите е тяхната горделивост, просветеност и висока начетеност.

Като знак на българското единство зад граница - по този начин хилядите наши сънародници, които живеят в област Онтарио, дефинират това извънредно събитие.

Българският народен празник бе споделен и от доста украинци, пристигнали да изкажат своята признателност за филантропичната помощ, която българите в Онтарио събраха и подариха в задачата на Украйна.



Ето какво показа пред Българска национална телевизия украинката Юлия:

" Родена съм и съм израснала в Украйна, само че пребивавам тук от много време. Дойдох да споделя през днешния ден вашия празник, тъй като вие сте наши славянски братя и оказвате голяма помощ на нашата нация сега, на нашите бежанци с голямо достойнство. Отворихте вашите домове, вашите хотели, дадохте на нашите жители всичко, от което се нуждаят и ние сме ви същински признателни за тази поддръжка в този същински сложен миг за нашата страна! "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР