Тази сутрин сириец от кюрдски произход се самозапали пред централата

...
Тази сутрин сириец от кюрдски произход се самозапали пред централата
Коментари Харесай

Сирийски кюрд се самозапали пред Агенцията на ООН за бежанците в Женева

Тази заран сириец от кюрдски генезис се самозапали пред централата на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците в Женева и бе откаран незабавно с хеликоптер в университетската болница в Лозана, оповестиха Ройтерс и Франс прес, представени от ”Дир.бг ”.
31-годишният мъж, който живее в Германия, не е оставил писмо, с което да изясни аргументите за обезверената си постъпка, съобщи говорителката на женевската полиция Силвен Гийом-Жентил. " Предвид положението му не е допустимо да го питаме за претекстовете му, само че съгласно нас са свързани с политическата обстановка ", сподели говорителката.

Инцидентът е станал в 7,40 ч. локално време пред голям брой минувачи пред постройката на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците. Пожарникарите пристигнали бързо и неотложно изгасили мъжа, преди да бъде превозен в болница.

" Покрусени сме и сме шокирани от случая със самозапалил се мъж пред централата в Женева ", съобщи Андрей Махечич, представител на висшия представител на Организация на обединените нации за бежанците и изрази вяра, че индивидът ще се възвърне.

След като се самозапалил, мъжът се опитал да влезе в централата на Организация на обединените нации, само че бил спрян от защитата.

През последните седмици юрдите в Швейцария неколкократно стачкуваха против турската военна интервенция в Северна Сирия, принудила хиляди сирийски кюрди да избягат в прилежащ Ирак.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР