Тази сутрин на юг от Бургас нямаше вода за около

...
Тази сутрин на юг от Бургас нямаше вода за около
Коментари Харесай

Заради стратегическия ремонт на ПСПВ Ясна поляна днес ще има частични спирания на водата по Южното Черноморие

Тази заран на юг от Бургас нямаше вода за към час

Заради стратегическия ремонт на носещата структура на резервоара на Пречиствателната станция за питейни води Ясна поляна през днешния ден може да има частични прекъсвания на водоподаването по Южното Черноморие, предизвестиха от ВиК Бургас.

Тази заран за към час „ на изсъхнало “ останаха Крайморие, Черноморец, Созопол, Приморско, Китен, Лозенец, Царево, Ахтопол, Синеморец и Резово.

Туристическият бизнес бе в потрес, тъй като очакваше, че ще останат през целия ден без вода в един от най-горещите летни дни. За благополучие казусът бързо бе позволен. Не са изключени обаче и други прекъсвания, а очакванията са да бъдат къси.

Ремонтът на резервоара на ПСПВ Ясна поляна е основен, тъй като има действителен риск оборудването да „ сгъне “ и цялото Черноморие да остане за много по-дълго без вода. Дейностите са спешни и се правят в незабавен порядък.

Въпреки това туристическият отрасъл се надява фирмата-изпълнител да се съобрази с натоварения сезон и в случай че се постанова да прави дейностите, които постановат прекъсване на водата след 22 часа, когато потреблението е доста по-слабо.

Станцията, която пречиства водата за обитаемоте места по Черноморието на юг от Бургас, не е в положително положение. Тя е строена през 1974 година и от този момент не е ремонтирана. Заради откритите проблеми следва да бъдат направени и градивни укрепвания. Направена е цялостна организация за нужните за осъществяване действия.

Ето известието на ВиК Бургас:

На 11.07.2023 г./вторник/ ще се правят строително – монтажни работи за краткотрайно подсилване на носещата структура на резервоара за питейна вода на ПСПВ Ясна поляна от 07:00 часа до привършване на ремонтните действия, което ще докара до аномалии или прекъсване на питейното водоснабдяване както следва:

На 11.07.(вторник),след 08:00ч. ще бъде спряно водоподаването на следните обитаеми места:
с. Равадиново, в. с. Куку Баир, с. Фазаново,с. Велика, с. Варвара, с. Бродилово, с. Ново Паничарево,
с. Крушевец, с. Зидарово, с. Дебелт, с. Драчево, с. Росеново и гр. Средец.

Възможни са аномалии във водоснабдяването на:
с. Веселие, с. Ясна поляна, в. с. " Дюни ", в. с. " Свети Тома ", Аркутино, с.о. " Узунджата ", гр. Приморско, с. Писменово, гр. Китен,
с. Лозенец, гр. Царево, с. Изгрев, гр. Ахтопол, Арапя, с. Синеморец, с. Резово.

Водоснабдяването ще се възстановява на 12.07.2023г.
Предварително се извиняваме за породените неудобства.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР