Тази сутрин на места в котловините и низините ще има

...
Тази сутрин на места в котловините и низините ще има
Коментари Харесай

Очаква ни мъглива сутрин и слънчев и топъл есенен ден

Тази заран тук-там в котловините и низините ще има мъгла, по-продължителна по поречието на Дунав. В множеството региони ще се задържи съвсем безшумно. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, по-високи по Черноморието. Дневните ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 19° и 24°, малко по-ниски ще се задържат в регионите с по-трайна мъгла. Атмосферното налягане малко ще се намали, само че ще се задържи по-високо от междинното за месеца.
Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Сутринта тук-там ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър, преди обяд от запад, към пладне ще се ориентира от юг. Максимални температури на въздуха сред 20° и 23°, температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините ще е слънчево с незначителна висока облачност. Ще духа слаб вятър най-вече от запад, по най-високите елементи на Рила и Пирин - от изток. През деня ще е топло с оптималната температура на 1200 метра към 21°, на 2000 метра - към 14°.
В петък и събота в по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Затоплянето ще продължи и дневните температури ще надвишават 20°, тук-там ще доближават 25°-26°. Съществено ще е покачването на температурите и в планините, ще бъдат по-високи от нормалните за втората половина от октомври. Сутрешна мъгла и инверсионна облачност ще има тук-там в равнинната част от страната, като около Дунав и в източните региони ще се задържат до към обяд.
В събота от запад ще се появи раздрана висока и междинна облачност.
В самия завършек на седмицата ще доминира облачно време. След обяд в неделя, основно в западната половина от страната ще бъде с превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток, ще бъде слаб до сдържан, дневните температури ще се намалят. Сутрешните ще са относително високи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР