Тази сутрин безпилотни самолети на ЗСУ атакуваха масово обекти в

...
Тази сутрин безпилотни самолети на ЗСУ атакуваха масово обекти в
Коментари Харесай

Дронове удариха Рубльовка, руският елит е в шок, народът се самоорганизира

Тази заран безпилотни самолети на ЗСУ нападнаха всеобщо обекти в Москва и Московска област.
„ В офанзивата са взели участие осем безпилотни летателни апарата от вида аероплан. Всички противников дронове са ударени. Три от тях бяха потушени със средства за електронна битка, изгубиха надзор и се отклониха от набелязаните цели “, се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

„ Още пет безпилотни летателни апарата са били свалени от зенитно-ракетно-оръдейния комплекс „ Панцир-С “ в региона на Москва “, обясниха военните.

Някои дронове удрят жилищни здания.

Според известия в медиите първият БЛА се е разрушил на 25-ия етаж на къща на улица Атласова в Нова Москва. Счупени са прозорци на 25, 24 и 23 етаж. Повредена бетонна подова плоча. Удареният от дрона апартамент е на семейство с 5-годишно дете. Жител е с лека рана от шрапнел.

Вторият дрон нападна жилищна постройка на улица Профсоюзная към 5.20 часа. Той се блъсна в прозореца на апартамент на 16-ия етаж. В стаята имаше една жена. Тя не е потърпевша. БЛА е носел кумулативен заряд КЗ-6. Той влетя в жилището дружно с част от дрона, само че не се взриви.

Третата жилищна постройка - 30-етажна - беше атакувана от дрон в седем часа сутринта - на проспект " Ленински ". Този дрон превозваше три КЗ-6, той се разруши в 14-ия етаж на къщата. Евакуирани са 300 души.

Освен това, съгласно депутата от Държавната дума Хинштейн, украински дронове са паднали или са били свалени в региона на Красногорск, Истра и Одинцово на Московска област.

Известно е също, че дроновете са видяни от жителите на Рубльовка. В обществените мрежи инцидентни очевидци разгласяват фрагменти на БПЛА, прелитащи над елитни селища. Посоченият от очевидци брой дронове се разминава с данните на Министерството на защитата.

По-рано създателят на групата Вагнер Евгений Пригожин предвижда, че съветският хайлайф ще стартира да приема съществено СВО едвам когато „ дойде “ в местата на престояване на новобогаташите.

Ръководителят на градския регион Истра Татяна Витушева прикани да не се разгласяват фрагменти от работата на съветската противовъздушна защита.

Депутатът от Държавната дума Андрей Гурульов сподели пред медиите, че в близко бъдеще може да бъде признат закон, съгласно който всички дронове, заснемащи полети, ще носят наказателна отговорност.

Двама души са потърсили здравна помощ, нямат потребност от хоспитализация, няма съществено потърпевши, сподели Сергей Собянин.

Планът " Тайфун " беше въведен в полицията на Москва и Московска област, включващ събиране на личен състав, участващ в отстраняването на следствията от изключителни обстановки.

Има данни, че след офанзивата на БПЛА в столицата и предградията GPS системата е блокирана.

„ Фактът, че американската навигационна система би трябвало да бъде блокирана на всички места и техните станции, които са ситуирани над територията на Русия (която, апропо, има лична изцяло разгърната орбитална навигационна система ГЛОНАСС и всеки смарт телефон в света и всеки авто навигатор получава неговият сигнал) би трябвало да бъде изключена, за това какво - би трябвало ли в допълнение да подсещаме 15 месеца след началото на СВО ", Дмитрий сподели Рогозин.

Главният прокурор Игор Краснов инструктира да се поеме контрола върху следствието на офанзиви с БПЛА против жилищни здания в Москва и Московска област.

„ Ръководителят на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирил Буданов даде обещание да отмъсти за вчерашния масиран обстрел на Киев “, напомни боен специалист, някогашен шеф на зенитно-ракетните сили (2007-2009 г.) на специфичните елементи на Военновъздушни сили на Русия Командва Сергей Хатилев. Явно това беше отговорът.

" СП ": Московската система за противовъздушна защита, споделят, е най-надеждната в страната...

- Трябва да се разбере, че понятието " Противовъздушна отбрана на Москва " не съществува. Има 1-ва войска за противовъздушна и противоракетна защита със особено предопределение, в чиято бойна задача ясно е посочено: попречване на офанзиви против град Москва и централния стопански регион на Русия посредством въздушно-космическа офанзива, балистични ракети и така нататък

Не се загатва за дронове, само че е и средство за въздушно нахлуване. Към днешна дата силите и средствата на тази войска вземат участие освен в отбраната на главния обект, само че и на границата с Украйна. Включително оръжие, съоръжение, персонален състав.

" СП ": Има несъответствия в броя на БПЛА, атакували Москва. Министерството на защитата разгласи 8 устройства, медиите преброиха към три дузини...

- Все още не е допустимо надеждно да се оцени броят на БПЛА, атакували Москва и Московска област. Дали са 8, 25-30 или повече - споделят, че са се движели от разнообразни направления.

Данните от обективния надзор могат да бъдат известни едвам след ден, когато се проучва цялата обстановка от границата с Украйна до Москва. В същото време е доста евентуално целият или част от БЛА да е изстрелян от територията на Русия.

Това се потвърждава от ниската мощ на бойното вещество на борда. Така че бяха употребявани дребни БЛА. Средните дронове, които могат да работят от територията на Украйна, носят товар от десетки и стотици килограми.

" СП ": Как можете да оцените успеваемостта на нашата противовъздушна защита...

- Ефективността на системата за противовъздушна защита се прави оценка във връзка с вероятността. Например, успеваемостта на поразяване на С-300 или С-400 по всяка цел е 0,98. Отбелязвам, че в руския интервал от Украйна до Москва по Киевската автомагистрала имаше 8 зенитно-ракетни полка. Днес има единствено две огромни наранени области.

Първият - зенитно-ракетният полк край Белгород, Брянск и Воронеж, а вторият - в Московска област. Има и мобилни системи за противовъздушна защита, които могат да унищожават цели на дребна надморска височина със зенитни оръдия и ракети на разстояние до 24 километра. Но тяхната специфичност е в дребна отразяваща повърхнина.

Трудно е да се открият такива цели авансово. Понякога те са свалени към този момент над главите на хората.

В същото време имайте поради, че нямаше съществени цели за офанзива. Нито атомните централи, нито в огромните предприятия. Те удрят домове. Така че задачата е неуравновесеност измежду популацията. Нещо от сорта на имаме дълги ръце, както биха споделили украинците.

" СП ": Ще съумеят ли военните надеждно да защитят московчаните?

- Ударите на украински дронове, несъмнено, ще продължат. Войските ще организират тренировки по такива цели в действителни условия.

Командващият армията ще реши да концентрира основните и спомагателните сили и средства в най-опасните посоки: югозападно, западно и северозападно. Ще бъдат добавени нови ешелони, блокирани зони на заличаване. Ще прибавят " Панцири ". Вероятно ще употребяват спомагателни самолети.

Тъй като системата за противовъздушна защита е намаляла с 60-80 % от 90-те години на предишния век, в този момент е належащо да се върнем към руската скица за противовъздушна защита, която позволяваше да се унищожават въздушни цели даже в покрайнините на Москва.

За страдание е належащо да се борим против БПЛА освен благодарение на Противовъздушна отбрана, само че и с всички хора. Стрелбата със скъпа ракета по дронове е неефективна. Все отново фрагменти падат върху главата.

Необходимо е да се изберат средства за заличаване, като се вземат поради тези условия. Следователно гражданските управляващи в този момент би трябвало да работят с хората, да образуват локални отряди за противовъздушна защита, както по време на войната.

Във високите здания да провеждат дежурство на наблюдаващи за въздушната конюнктура. Това ще разреши по-навременно разкриване на БЛА.

- След офанзивата с дрон против Москва желая да попитам нашите съграждани: какво още би трябвало да се случи, с цел да разберете, че войната ще засегне всички? - споделя столичният историк, политически деятел Евгений Николаев, който сега е в региона на Херсон.

„ Ако московските доброволци не се изсипят на следващия ден във военната работа за регистрация и набор, в случай че до вечерта не се извие опашка на местата, където се организира образование по първа помощ, в случай че до края на седмицата московските търговци не изсипят чипове за оръжия срещу дронове... Тогава ще ви принудим да го извършите.

" СП ": Сериозно...

- В началото на Великата отечествена война мнозина не възприемаха Йосиф Висарионович, смятаха го за неприятен. Но когато пробваха какво е Хитлер, схванаха, че Сталин не е толкоз неприятен. И тогава стартира работа по самоотбрана. Ако тялото не се отбрани, то умира.

Ако хората си мислят, че могат да разчитат на страната и да заплащат задоволително налози, с цел да завоюват войната, тогава бъркат. Няма да можеш да си седиш. В региона на Белгород локалните поданици към този момент са разбрали това. Врагът идва в земята им, с цел да убива.

" СП ": Какво тъкмо би трябвало да се направи?

- Необходимо е да се направи това, което съветският народ постоянно е правил в сериозни моменти от историята - основаването на гражданско опълчение.

Например, на 14-годишна възраст баба ми е била пълководец на взвод за гасене на запалителни бомби, които германците са пускали над Ленинград.

Спечелихме всичките си войни само за сметка на народа. Да разчитаме на страната за всичко не е продуктивно. Трябва да се организираме, да установим хоризонтални връзки и още веднъж да станем единна нация. И страната може би ще помогне за това.

Тук, в градовете на Херсонска област, лекарите по лична самодейност образоват локалните поданици да оказват първа помощ. В случай на идване. И моите приятели и аз от своя страна се опитваме да осигурим на хората тоалетки, турникети и така нататък

Друга форма е организирането на отряди за попречване на грабежите. Това е правилно по време на военни дейности. Спомнете си " Живите и мъртвите " на Константин Симонов, където се разказват " три дни на безредица ", когато не беше ясно дали Москва ще бъде предадена или не. Хората сами предотвратиха суматоха и обир.

В някои фрагменти употребяваните безпилотни летателни апарати са сходни на украинския ударен JU-22 “, споделя военният специалист Константин Сивков.

„ Това е аналог на нашия Геран-2, единствено половината от размаха на крилата и тежестта на бойната глава. Обхватът на полета му е до 1500 километра, той се движи на ниски височини благодарение на GPS, заобикаляйки зоните за противовъздушна защита.

Данните на въоръжените сили на Украйна са предоставени от западното разузнаване. Ако това в действителност е JU-22, тогава офанзивата може да е осъществена от територията на Украйна.

" СП ": Сега въоръжените сили на Украйна ще удрят ли Москва толкоз елементарно, колкото съветските въоръжени сили удариха Киев?

- Това, което се случва, е резултат от това, че по думите на президента нашите въоръжени сили към момента не са получили опция да се борят пълноценно.

Можехме да победим въоръжените сили на Украйна и да освободим цялата територия на Украйна още през май 2022 година Но „ жестовете на благосклонност “, всевъзможни „ зелени коридори “, покупко-продажби, желанието за търговия с амоняк, освобождението на хванати националисти доведоха до това, което имаме в този момент.

Нека ви припомня, че петролът към момента отива в Европа през Украйна, а в Съединени американски щати продаваме исполин за самолети F-35, мотори R-180, които изстрелват своите разследващи спътници, с цел да работят против Русия.

Атаката с дрон не е имала военна цел. Действията на въоръжените сили на Украйна в защитата на Артьомовск са по-малко значими от тази офанзива.

Преследва политическа цел - предизвикателство на безредици в Русия, революционен гърмеж и премахване на настоящия президент. Надеждата на Запад е, че руснаците към този момент няма да схващат за какво управляващите не подхващат нищо съществено в отговор на сходни офанзиви, до момента в който политическите водачи мълчат и не изясняват нищо.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР