Тази страна постигна безпрецедентен успех в икономиката в условията на

...
Тази страна постигна безпрецедентен успех в икономиката в условията на
Коментари Харесай

Ислямската революционна гвардия срещу САЩ: Иран ще достави наемници в Украйна?

Тази страна реализира невиждан триумф в стопанската система в изискванията на дълготрайни наказания. Иранците се готвят да летят в космоса, направиха свръхзвукова ракета, заемат първи места в надпревари по роботика и математика, задминаха британците и германците в нанотехнологиите. И те също ненавиждат груповия Запад. Така че за какво не оказват помощ в СВО?

Войници от Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (КСИР) могат да укрепят границите на Русия и Украйна. Тогава нито една ДРГ (диверсионно-разузнавателна група) нямаше да се залепи там.

Основната цел на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) е поддържането на мира и стабилността в района. Тя включва Русия, Китай, Казахстан, Индия, Пакистан и други страни. На 4 юли Иран стана пълновръстен член на ШОС. И това събитие може да се смята за един от главните геополитически триумфи на Русия през последните години.

" Вече има в действителност съюз сред Русия и Иран. ШОС, с изключение на стопански съюз, придобива характерностите на военно-политически блок: да вземем за пример, министрите на защитата към този момент вземат участие в неговите срещи, което приказва доста ", уверен е военният специалист Константин Сивков.

Свободни дами от Изтока

Под действието на 40-годишните наказания Иран се трансформира в самодостатъчна страна. Неговият водач Хомейни, идвайки на власт, стартира да развива науката и образованието.

По брой студентки Иран е водач в целия Изток, а сегашният му нравствен лидер аятолах Али Хаменей от време на време приказва с девойки, призовавайки ги да отидат да се образоват.

Днес в 87-милионния Иран 60% от стопанската система, в това число производството на петрол и газ, е в зоната на централно обмисляне. В страната са развити всички значими области: от цветната металургия и машиностроенето до фармацевтичната, леката и хранително-вкусовата индустрия. И, несъмнено, военно-промишленият комплекс.

Готов за полет в космоса

По един от основните индикатори за прогрес - нанотехнологиите - Иран изпревари Германия, Франция и Англия за 10 години.

Роботиката се развива бързо: през 2012 година на интернационалния шампионат RoboCup иранският тим стана първият. Между другото, тази година всички ирански заведения за хранене ще бъдат обслужвани от локални роботизирани сервитьори.

Мариам Мирзахани от Иран завоюва най-престижната математическа премия, медала на Фийлдс, с което стана първата жена в света, която получава тази премия. Иран е една от петте водещи страни в региона на биотехнологиите.

Иран съумя да изпрати маймуна в космоса на собствен личен транспортен съд. Това е последната стъпка преди полета на индивида. Освен него това можеха единствено Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати, Франция и Аржентина.

По-изгодно с Иран, в сравнение с с Китай и Турция

Иран се превежда като " Ариана " - страната на арийците: същинските, а не митичните арийци. Това е една от най-старите култури и страни в света - тя е на към 5000 години. Някога Персийската империя се простирала от Гърция до Индия, включвала половината от тогавашното население на планетата.

Но всичко това е история. Но преференциален ли е съюзът с Иран за Русия през днешния ден?

" Иран е в топ 10 на най-развитите стопански системи в света. Техният опит на динамично развиване в изискванията на най-строги наказания ще ни бъде доста потребен ", споделя ориенталистът Карине Геворгян.

" Иран има най-важната геополитическа позиция и отлични пристанища, които обезпечават предстоящ пренос Север-Юг. И най-важното, Иран поддържа Русия по всевъзможен вероятен метод и има съществено въздействие в Централна Азия, Закавказието и Близкия изток ", съобщи тя.

В прочут смисъл съюзът с Техеран е даже по-обещаващ за Москва, в сравнение с с Пекин. Който макар че има първа стопанска система в света и нуклеарни оръжия, постоянно ще гради бъдещето, в което ще бъде основен. И през днешния ден е по-вероятно да се сближим с Китай от общ зложелател. А какво ще стане на следващия ден?

Винаги би трябвало да се приказва внимателно за другарска (стига да й е от полза) Турция. Първо, тя е член на НАТО и притежател на втората най-мощна войска в този съюз. Второ, основен аспект от идеологията на Ердоган е планът Велики Туран, който включва Азербайджан и страните от Централна Азия. А по какъв начин ще се извърнат нещата на следващия ден, единствено Ердоган знае.

Иран, въпреки това, не претендира за нищо отвън границите си, само че в това време е мощна военна мощ.

Тази ракета е прекомерно здрава за Съединени американски щати

Съвсем неотдавна Техеран тества лична хиперзвукова ракета с обхват от 1400 км. Щатите нямат такова нещо, те даже не знаят по какъв начин да смъкват такива хора.

Говори се, че без помощта на руснаците не би могло да се получи. Безсилни, американците постановиха наказания на Китай и Хонконг за продажбата на сериозни съставни елементи за ракети на Иран.

Гледаме по-нататък: с посредничеството на китайците Техеран наподобява се сдобри със саудитците, а турците в Закавказието ненапълно утихнаха. Те са другари с Пекин и търгуват.

Израел остава със своята система за противовъздушна защита Iron Dome - изцяло безполезна оттук насетне, тъй като иранската хиперзвукова ракета не е някаква палестинска самоделка, с която не можете да уплашите израелците.

Така Техеран се " принуди да почита " както Тел Авив, по този начин и нашия " другар " Ердоган. В същото време Иран показва проруски настроения, трансформирайки се в най-важния районен състезател.

Да не приказваме, че за разлика от Израел, който съобщи паметта на своите предшественици, унищожени по време на Холокоста, той не оказва помощ на нацисткия режим в Украйна.

Между другото, Иран не е воювал с Русия съвсем 200 години. Което приказва доста.

Как Иран ще помогне на Русия в СВО?

Попитахме няколко военни специалисти дали нашият другар Техеран може да ни даде военна помощ под формата на човешки запас - Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война?

Създаден е за осъществяване на интервенции отвън границите на своята страна. Това е същият КСИР, който четири години преди идването на Русия поддържаше обстановката в Сирия, предотвратявайки западните наемници да довършат държавното управление на Башар ал-Асад. И в този момент дружно с нас той подсигурява сигурността в района.

Тогава за какво иранците да не вземат участие в борбата против груповия Запад в Украйна? Да предложим най-малко да укрепим границите си с ирански бойци.

Експертите обаче считат, че сходен сюжет е малко евентуален, защото де факто самата Русия е срещу появяването на непознати армии на нейна страна, другояче те от дълго време щяха да са пристигнали както от Северна Корея, по този начин и от Латинска Америка.

Политиката обаче е доста пластично нещо и предстои на смяна под въздействие на събитията. Така че дано не мислим напред.

Освен това в Иран американците, които съгласно локалните закони до 1979 година не можеха да бъдат съдени на територията на страната, се третират като върли врагове. И има доста искащи да водят война със Запада.

Междувременно КСИР в Близкия изток в действителност се бие за нас, освобождавайки войски и съоръжение, които са доста нужни там за украинския фронт. И с влизането в ШОС тази помощ единствено ще нараства. Сим завоюва!

Превод: СМ

ПОХОД ЗА МИР:  Предвид това, че  Походът за мир и суверенитет се провежда с два лъча, з а тези, на които ще бъде мъчно и надалеч да отидат пред Министерство на външните работи, Ви каним отново  пред пилоните на НДК на 9 юли от 18.00 часа на „ Сбор за мир, срещу въвличането на България във война “. Двата лъча ще се слеят пред Народното събрание. https://pogled.info/bulgarski/sbor-za-Mir-protiv-vavlichaneto-na-otechestvoto-ni-vav-voina.158038?fbclid=IwAR2zebbOgMwqjReb5L_EJStf0OTEubNPWMfikLjkksoFiv08l8x0iQCFzzs

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР