Тази статия е точно за вас, ако имате проблеми с

...
Тази статия е точно за вас, ако имате проблеми с
Коментари Харесай

Идеалната рецепта на баба: нарязан на кръст лук, потопен в чая

Тази публикация е тъкмо за вас, в случай че имате проблеми с подуването на корема, къркоренето на червата и сложното изхождане. Ако страдате от някой от гореспоменатите признаци, то към този момент не е належащо да приемате каквито и да е лекарства за задачата, защото ще ви разкрием сполучлив домакински лек.

Навремето бабите ни са се лекували напълно с национални средства. Те помнят доста от рецептите си и до през днешния ден, като остават наше завещание. За подуването на корема подобаващ се считал лученият чай. 
Никога не сипвайте студена вода в чая - нездравословно е за здравето
Любителите на чая могат да се разделят на две групи. Едните от тях са привикнали да разреждат гореща напитка със студена вода, а другите...
Прочети повече
Лучен чай срещу отичане

Това е ефикасна напитка, която се подготвя извънредно елементарно и бързо. Необходими са ви само черен чай и глава лук. Ето и по какъв начин да приготвите:

•    Запарвате към 200 мл черен чай;
•    През това време може да приготвите лука, като го обелите и срежете до половината на кръст;
•    Поставете изчистения и нарязан лук в съда с чая и оставете по този начин за към 10-15 минути;
•    Дори и единствено една чаша от този национален лек ще ви помогне да елиминирате подуването на корема;

Този чай може да се употребява и при други проблеми с храносмилателната система, а може да се приема и за профилактика. 
Чай с лук? Рецепта за здраве и дългоденствие
Ако сте привикнали да стартирате деня си с чаша ароматно кафе, което не способства за възстановяване на здравето и настроението ви рано заран...
Прочети повече
Това обаче не е и единственият лек, с който разполагаме от бабите си. Друга сходна лечебна напитка е да вземем за пример отварата с копър. Нужни са ви 40 гр семена от копър и 500 мл вода, които да престоят дружно към 1 час. За да подейства, консумирайте 3 пъти на ден по 80 мл преди хранене. Ако около вас няма семена от копър, използвайте свеж в количество към 1 супена лъжица, единствената разлика е, че би трябвало да прецедите напитката преди консумация.

Други билки и растения, които могат да спомогнат за стомашни проблеми, са лайка и мента. За облекчение на спазмите, а и за пресен мирис, дъвчете по няколко листа мента в продължение на 2-3 мин. Ако пък не желаете да дъвчете листата, направете си чай от тях. Необходими са ви 5-7 листа за 200 мл вода, а след към 10 мин варене прибавете и лъжица мед. Консумирайте преди лягане за първокласен и здрав сън.

Комбинацията от мента и лайка ще усили този резултати, като използвайте идентични количества и от двете в 250 мл вода. Изчакайте да заври, премахнете от котлона и охладете за 4 часа. Прецедете напитката и пийте по две супени лъжици 3 пъти на ден, целесъобразно след хранене.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР