Тази среща е продиктувана от желание на Зеленски да се

...
Тази среща е продиктувана от желание на Зеленски да се
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Путин се опитва да пречупи украинците с жестокост и военни престъпления

Тази среща е подбудена от предпочитание на Зеленски да се спре обстрелването на украинските градове. Това бяха главните претенции на украинската делегация. От съветска страна има ултимативни претенции, които са в несъгласие с интернационалните контракти и разпоредбите, по които се води война. Това съобщи Велизар Шаламанов във видеовръзка за Българска национална телевизия. Според не го Европейски Съюз е виновен да ускори всевъзможен тип помощ за Украйна, в това число военна: “Нека не стигаме до обстановка, в която спор в Европа да би трябвало да се взема решение с поддръжката на САЩ”.
По думите му България би трябвало да оказва поддръжка в границите на европейската, допълват от novini.bg.

“Руската войска не има нужния потенциал за високоточни удари. Путин се пробва да пречупи украинците с свирепост и военни закононарушения. Решаващо е Европейски Съюз да добави безрезервна поддръжка - икономическа, политическа и военна. Виждаме, че Полша е ангажирана с триумфа на украинската съпротива”, сподели Шаламанов.
По думите му що се касае до нуклеарен спор основна е позицията на Китай: “Ядрената алтернатива може да бъде решена само с дипломатически средства. Путин желае да отклони вниманието. Той се готви за кланица в Европа и тя би трябвало да бъде предотвратена от ЕС”.

Според него промяната на Янев е дисциплинираща и ще докара до положителни промени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР