Тази среща беше важна за сверяване на часовниците. За мен

...
Тази среща беше важна за сверяване на часовниците. За мен
Коментари Харесай

Румен Гечев: БСП ще направи всичко възможно за решаване на проблемите

" Тази среща беше значима за сверяване на часовниците. За мен беше значимо, че сътрудниците от другите парламентарни групи схващат какви са проблемите пред България. Но в пленарна зала и в парламентарните комисии ще се види кой какви позиции пази. " Това съобщи определеният за депутат от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.
Той бе безапелационен, че срещата сред четирите партии (БСП, ГЕРБ, Политическа партия и Движение за права и свободи - б.р.) не е причина за образуване на коалиция и напомни решението на Българска социалистическа партия да не влиза в съюз с ГЕРБ и Движение за права и свободи.
" Няма по какъв начин да не усилваме бюджетните разноски, както вършат всички страни членки на Европейски Съюз, с цел да поддържаме обществената отбрана и помощта на компаниите такава, каквато е сега дори. Следващата година ще би трябвало да отидем на равнище на бюджетния недостиг сред 6 и 7%, какъвто е в Европа ", разяснява проф. Гечев. Той позволи, че ще е нужно увеличение на държавния дълг на България, само че изясни, че той към момента е в пъти по-нисък от междинното равнище за Европейски Съюз.
" Ясна е диагнозата, ясно е какво би трябвало да се направи. Сега би трябвало да забележим кой ще го направи и с каква политическа поддръжка. От Българска социалистическа партия ще създадем всичко допустимо, в границите на нашите правила, да решим тези проблеми ", уточни социалистът.
" Оръжието за Украйна ли би трябвало да бъде препъни камък - дали да работим за българския народ, или ще изнасяме оръжия за Украйна? Ние сме срещу разпалването на военни спорове. Искаме спокойно решение и каквито и оферти да има, няма да ги подкрепим. Избрани сме, с цел да работим за българския народ, а не да решаваме непознати геополитически проблеми ", безапелационен бе проф. Румен Гечев.
Ако третият мандат бъде даден на Българска социалистическа партия, ще създадем съвещания и ще се опитаме да формираме постоянно държавно управление, съобщи Румен Гечев в предаването " Твоят ден " по Нова тв.
" Смятам за неудачна компенсацията за бензина, тъй като не е обществено обоснована. Същото е и за компенсацията за електричество. Средствата би трябвало да се дават на нуждаещите се. Бюджетните разноски не отиват за обезщетения за ток, а се вземат от свръхпечалби на сдруженията ", разяснява Гечев.
По думите му частните енергийни сдружения също би трябвало да заплащат на страната, другояче е дискриминация. " Това опонира на конституциите на демократичните страни. Във Франция, Италия и Германия тъкмо това вършат, критерият би трябвало да е Европейски Съюз. АЕЦ " Козлодуй " прави по 10 млн. лв. облага дневно. Ненормалното повишаване на облагата се дава на страната и се връща на потребителите ", акцентира той.
Според него би трябвало да се споделя и какво се е случвало и преди Русия да влезе в Украйна. " 14 000 украинци са били убити от полка " Азов ", неправдив е двойният критерий. Никой не може да ни накара да подкрепим да се изнася оръжие за Украйна ", безапелационен е Гечев.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР