Тази шайка, която оглавява АЕЦ Козлодуй ще влезе в затвора

...
Тази шайка, която оглавява АЕЦ Козлодуй ще влезе в затвора
Коментари Харесай

Румен Петков: Шайката, начело на АЕЦ Козлодуй неминуемо ще влезе в затвора

" Тази тайфа, която оглавява АЕЦ " Козлодуй " ще влезе в пандиза неизбежно ". Това съобщи водачът на АБВ след съвещанието на Административния съд - София по подадената от него тъжба против АЕЦ " Козлодуй " за непредоставена информация за визитата на посланика на Съединени американски щати Херо Мустафа в атомната електроцентрала.
Жалбата е против отвод за даване на информация от страна на АЕЦ „ Козлодуй “, поискана по Закона за достъп до социална информация. В заявката по ЗДОИ бяха повдигнати 12 въпроса към визитата на американския дипломат в АЕЦ „ Козлодуй “ – до изпълнителния шеф на АЕЦ „ Козлодуй “, с копие до Министерството на енергетиката и ДАНС. Информация от АЕЦ „ Козлодуй “ бе отказана и това е повода за отправяне на въпроса към Административния съд.
Ако АЕЦ не бъде длъжен да даде желаната информация, ще бъде доста тежко закононарушение към националната сигурност и към енергийната сигурност на страната, уверен е Румен Петков.
" Нямаме отговор чия е самодейността за срещата, кой по кое време е завел искане за издаване на позволение за достъп, кой по кое време е одобрил настояването за разрешението за достъпа, по какъв начин е осведомено Министерството на енергетиката, а стана ясно, че не е било осведомено, т.е. българската страна не е осведомена ", уточни Петков. Той акцентира, че по време на визитата на американския дипломат в централата не е участвал чиновник на Министерството на енергетиката и посочи, че измежду поисканата от ръковдството на АЕЦ информация е  какъв е бил съставът на делегацията, външните лица, какъв е бил дневният ред. Поискано е копие от него и също протокол от срещата.
" Ако се крие протоколът от срещата, се прави нещо зад тила на МЕ, на БЕХ, т.е. зад тила на българската страна, без подозрение на българските жители ", означи Петков. Той добави, че е изискана и информация до кои зони на " Козлодуй " е обезпечен достъп по време на визитата и какви са плановете, предоставени на посетителите.
 Р. Петков: Опитаха се да манипулират информацията за обществото и позицията на американските сенатори да се показа като персонална Р. Петков: Опитаха се да манипулират информацията за обществото и позицията на американските сенатори да се показа като персонална
В България бяха направени груби опити да се манипулира информацията за обществото и позицията на американските сенатори да се показа...
" Ако тези неща се укриват, значи нямаме страна, значи в действителност Козлодуй е разграден двор ", разяснява Петков и добави, че е уверен, че управлението на Козлодуй ще влезе в пандиза поради това, рано или късно. 
Той означи, че през днешния ден е значимо да покажем, че можем да защитим личния си интерес, включително националната си сигурност и енергийната си сигурност. Другото, продължи той - ще е извънредно противен акт в очите на българските жители и несъмнено на нашите сътрудници.
От страна на АЕЦ " Козлодуй " на делото се е явил правист, който, както означи Петков, не е нужно да влиза в пандиза. " В пандиза би трябвало да влязат единствено шефовете ", добави той.
Очаквайте детайлности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР