Тази седмица времето ще е динамично. Страната ни ще попадне

...
Тази седмица времето ще е динамично. Страната ни ще попадне
Коментари Харесай

Обявиха предупредителни кодове за снеговалежи

Тази седмица времето ще е динамично. Страната ни ще попадне под въздействието на два поредни циклона. Първият ще премине западно и южно от България във вторник, а вторият ще го последва в четвъртък и петък. Още през днешния ден денем облачността ще е забележителна над цялата страна. Температурите обаче ще останат високи – в интервала сред 13 и 21 градуса. Очаква се вечерта да стартира да вали в западната половина на страната, а на следващия ден, вторник, преваляванията да обзет цялата страна. С рухването на температурите дъждът по високите места на Западна България, в Предбалкана и в планините ще минава в сняг. Снежната завивка в равнинните региони няма да надвиши 10 сантиметра. В планините ще има условия за интензивни и обилни снеговалежи, предава Нова тв.

Влошаването на времето ще бъде последвано и от вятър в цялата страна. Утре в доста региони на страната той ще е мощен. Очакват се пориви до 70-80 километра в час в планините, в Североизточна България и изключително към Черноморието, на югоизток в региона на Елхово-Тополовград, както и в региона на Благоевград в Югозападна България.

В планините се чака да завали през днешния ден вечерта. А на следващия ден на множеството места ще има изобилен снеговалеж с струпване на забележителна снежна завивка в масивите на Западна България. Вятърът ще е мощен със скорости до 60-70 километра в час.

За 12 март, вторник, от Националния институт за метеорология и хидрология са издали предизвестия за рисково време, свързани с преваляванията от сняг и дъжд, които в някои области ще са обилни.

Заради интензивните снеговалежи в планините след среднощ и на следващия ден са вероятни затруднения в придвижването по планинските проходи в западната половина на страната – проходите Петрохан, Предела, Превала, Рожен и Пампорово.

Седмицата ще е динамична, само че никога ледена. Времето остава меко. По-хладно ще е във вторник, сряда и четвъртък сутринта. След това пролетта се завръща, а зимата остава в историята.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР