Тази седмица в Събуди се ви разказваме за казус, който

...
Тази седмица в Събуди се ви разказваме за казус, който
Коментари Харесай

Необяснимият случай на Филипина - жена с множествена склероза, която може да ходи само през нощта

Тази седмица в „ Събуди се ” ви описваме за проблем, който някои назовават медицински феномен. 40-годишната Филипина Цонева е диагностицирана с множествена склероза. Малко откакто схваща за тежкото заболяване, сяда в инвалидна количка, само че единствено денем - нощем е върви без проблем. Така в продължение на години. Много от лекарите, при които е ходила, не намират пояснение. 

Мъжко момиче - по този начин се дефинира Филипина. Тя е майка на наследник младеж, има три висши образования, измежду които право. „ Била съм учителка история и география  в две учебни заведения, общо 5 години ”, споделя тя.

Нещо повече, Филипина е някогашен редови войник в химическото отделение в Горна Оряховица.  „ 9 години и 2 месеца бях военна. Ходих на стрелби. Хвърляла съм гранати и то не образователни, а същински. Имаше стрелби с „ Калашник ”, с револвер. По принцип повече одобрявам мъжките неща ”, споделя още тя.

Филипина  е и фен на разходките високо в планината, както и на пътуванията с другари. Пред 4 години обаче, някъде по пътя сред образователния фронт и дома, нагледно казано стъпва на мина.   

„ Първят признак беше единствено левият ми крайник. Започна да ме спъва, когато си изиска. Два-три пъти падах. Направиха ми ЯМР на главата и споделиха, че е множествена склероза. Даже този, който ме снима ми сподели: „ Сега ще ти кажа нещо, няма да ти хареса, но не се притеснявай, то се управлява, имало хора с по 20 години - нищо не им се е случвало ”, споделя тя.

При Филипина обаче става по този начин, че престава да върви. След като лекарите я диагностицират й предписват терапия с кортикостероиди. Въпреки това положението й се утежнява доста бързо. 

С това обаче изненадите не свършват. Оказва се, че тя може да върви единствено нощем.  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР