Тази седмица в Париж се проведе Haute Couture седмица на

...
Тази седмица в Париж се проведе Haute Couture седмица на
Коментари Харесай

Висшата мода не е това, което беше

Тази седмица в Париж се организира Haute Couture седмица на модата . На ревютата бяха показани както модели, които изцяло пасват на определението " от котюр ", по този начин и модели, които провокираха необятна полемика и даже изводи, че висшата мода към този момент не е това, което беше .

Терминът " haute couture " стартира да се употребява първо в Париж, а по-късно и в целия свят за облекла, които са най-висшето създание на всеки бранд. Всъщност, не на всеки, тъй като единствено определени марки влизат в тази рубрика и показват сходни сбирки.
 Снимка 402296

Вероятно Viktor & Rolf е непозната за нас марка, само че сигурно целият свят разбра за нея след ревюто във френската столица. Модната къща е учредена през 1993 година в Холандия, само че направи огромния си удар с сбирката рокли, въодушевени от по този начин известните в обществените мрежи мемета .
 Снимка 402294

Моделите са разноцветни, дълги, обемни, изобилстващи от тюл. Но акцентът в тях не е нито материята, нито кройката, а огромните надписи , на които на пръв взор изобщо не им е там мястото. Но на втори има огромна възможност концепцията да ни хареса.
 Снимка 402287

Идеята за една друга висша мода, в която типичен модели с настоящ прочит са съчетани с най-актуалното от обществените мрежи - изрази, които евентуално използваме в ежедневната си връзка или пък прибавяме към фотоси на другари и известни персони, написа Independent.
 Снимка 402281

" Съжалявам, че закъснях, не желаех да пристигам ", е един от надписите, който се набива на очи от цветна рокля. Разбира се, висшата мода не е за всекидневието и не чакаме да срещаме сходни модели по улиците, само че сигурно не една и две звезди ще си харесат концепцията на дизайнерите.
 Снимка 402280

 Седмица на мъжката мода в Милано, сезон есен-зима и главните трендове
Всичко мъжко е добре познато женско

Тенденциите при мъжете от подиума в Милано

А и тук приказваме за нещо доста по-мащабно от просто една ексцентрична сбирка - разчупване на границите на haute couture модата , която не, че не е подвластна на трендове, само че някак стои по-встрани от тях. А в този момент е в центъра и даже основава послания.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР