Тази седмица, Take-Two Interactive представиха редовния си финансов отчет за ...

Тази седмица, Take-Two Interactive представиха редовния си финансов отчет за

Задава ли се нов Bioshock на хоризонта?

Тази седмица, Take-Two Interactive показаха постоянния си финансов доклад за миналия фискален срок и обрисуваха за малко това, което следва пред издателя. В отчета за второто тримесечие на 2020 година, ръководителят на борда на шефовете на компанията и изпълнителен шеф на Take-Two Interactive Строс Зелник съобщи, че компанията разполага с най-силната линия от игри в разработка в цялата си история, включително „ продължения на нашите най-големи планове, както и вълнуващи нови заглавия “. Той не прецизира съответно кои са тези „ най-големи планове “, само че вземайки поради това, че Take-Two Interactive е притежател на студиа от ранга на 2K, Private Division и Rockstar Games, възможните благоприятни условия не са малко. А в този момент е време за спекулации.

Не знам за вас, само че не е ли Bioshock първото, което ви идва мислено? Когато преди пет години Кен Ливайн разгласи, че Irrational Games приключва съществуването си, а самият той обмисля да си вземе дълга отмора, мнозина бяха разочаровани. Самият Ливайн изясни, че Infinite, последния Bioshock го е изтощил физически, прочувствено, всячески, персоналния му живот е потърпевш доста и за него е време да поеме по различен път. Каза ли една жива легенда на гейм промишлеността довиждане? Съвсем не. Защото разбрахме за появяването на Ghost Story Games, студио, ръководено персонално от Ливайн, който взе със себе си някои от предходните си сътрудници. Ако знаем нещо сигурно обаче за това, по което работят Ghost Story е, че това не е нов Bioshock. За последно се чуха клюки, че това е някакъв сим, а и самият Ливайн съобщи, че след Bioshock желае да се заеме с нещо по-малко. Самите права на Bioshock останаха в 2К, т.е. в Take-Two Interactive. Миналата година пък Kotaku, базирайки се на лични източници, описаха за тайнствен план с името Parkside. По него се работи от това, което е останало от Hangar 13 след завършването на Mafia III. Има ли нещо правилно в тази информация, няма по какъв начин да знаем, само че както 2К, по този начин и Take-Two Interactive на няколко пъти през годините уверяваха по какъв начин не са не запомнили Bioshock. Какво ще предложи бъдещето е незнайно.

Що се отнася до другите данни, изнесени в доклада на Take-Two, Зелник акцентира това, че представянето на Borderlands 3 е надминала упованията на студиото с над пет милиона продадени копия единствено за първите пет дни от излизането си на пазара – с 50% повече от миналата игра от сериите. По отношение на паметната Grand Theft Auto V, която шест години след дебюта си не престава да е измежду най-продаваните игри в някои цифрови магазини, то продадените копия от нея са минали границата от 115 000 000 единици, RDR2 – съвсем 26.5 милиона копия по целия свят. По отношение на The Outer Worlds, президентът на компанията добави, че сходно и на последния Borderlands, играта е предходна упованията на студиото без да разкрива съответни цифри, напомняйки, че през 2020 се чака дебюта ѝ на още една платформа – Nintendo Switch.

Източник: kaldata.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg