Тази седмица стартира ежегодната голяма конференция на IBM Think 2018,

...
Тази седмица стартира ежегодната голяма конференция на IBM Think 2018,
Коментари Харесай

IBM представи най-малкия компютър в света

Тази седмица започва годишната огромна конференция на IBM Think 2018, на която компанията ще показа последните си постижения, артикули и услуги. Заедно с това, Big Blue показа и постоянния си отчет „5 в 5“ – визията на IBM за близкото бъдеще или пет предвиждания за идващите пет години. Очаква се цялостната визия да бъде показана по време на Think, а тези дни компанията достави къс обзор на своето изследване.

Особен интерес съставлява дребен компютър, огромен колкото „зрънце сол“, а задачата му – Интернет на нещата и удостоверяването на достоверността на стоката или услугата.



С настъпването на IoT, определяна от мнозина като Четвъртата индустриална гражданска война, всичко може да е компютър и ще е компютър, с помощта на напредъка на миниатюризацията и свързаността. IBM работят от дълго време по една от огромните хрумвания в последните десетина години – блокчейн технологията – разпределения и децентрализиран метод за удостоверяването на информация, който стои в основата на криптовалутите, само че и освен. Посредством методите на криптографията, прозрачността и независимостта на информацията от един-единствен медиатор (който може да стане източник на компрометиране и причина за загуба на информацията), блокчейн технологията дава благоприятни условия за опазване на данните и сигурния им транспорт по метод, по който до момента беше мъчно да се направи.



Представеният дребен компютър ще даде опцията да вземем за пример за удостоверяването на достоверността на стоките, действайки като „крипто-котва“ (crypto-anchor). В случая, Big Blue ни дават образец с подправените лекарствени средства. Подправените лекарства освен предизвикват загуби на фармацевтичната промишленост, само че и могат да костват човешки живот. Действайки като такава „крипто-котва“, прикачен към стоката, дребният компютър може да удостовери достоверността на медикамента и с помощта на блокчейна да бъде проследен пътя му – в цялата продуктова верига – без опция нарушител да го „хакне“ или по различен метод да го компрометира.

Повече за предвижданията на компанията и дребния компютър, следва да разберем в идващите дни, а вие може да се запознаете с късия обзор тук.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР