Тази седмица стана ясно на всички кой как се позиционира

...
Тази седмица стана ясно на всички кой как се позиционира
Коментари Харесай

Вигенин: ГЕРБ се провали и на полето на политиката, и на полето на морала |

Тази седмица стана ясно на всички кой по какъв начин се нарежда в този парламент. По отношение оставката на Цвета Караянчева считам, че - въпреки дебатът да не беше на висота, сподели за какво това Народно заседание има толкоз невисок рейтинг и сподели на гласоподавателите, че този парламент е ненужен за жителите и въплъщение за тази безполезност е Цвета Караянчева.

Това съобщи зам.-председателят на Народно събрание и зам.-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин пред БНР, представен от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Движение за права и свободи ръководи мълчешком с ГЕРБ. Винаги до момента, когато е имало сериозни обстановки, Движение за права и свободи са се притичвали в помощ на ГЕРБ. Няколко часа след гласуването на оставката на Караянчева, Движение за права и свободи гласоподава с ГЕРБ в поддръжка на отчета на основния прокурор ”, напомни Вигенин.
Социалистът акцентира, че чуването на основния прокурор е било провокирано от Българска социалистическа партия: „ В тези полемики се удостовери още един път това, което сме заявявали нееднократно - като се изключи че поддържаме митинга, ние сме и представителите на този митинг вътре в Народното събрание. 

Това чуване сподели каква е политиката и какви са желанията на основния прокурор. Това, че ГЕРБ и присъдружните му партии го изпратиха с овации беше гротескно, изключително след всичко, което направи и сподели. Очевидно те се усещат съдружници и не престават дружно напред ”, разяснява Кристиан Вигенин.

Той добави, че е станало ясно, че има селективност от страна на основния прокурор: „ В неговия отчет имаше главно статистическа информация, а по огромните въпроси не получихме ясни отговори. Така както изборно работи прокуратурата, по този начин изборни бяха и отговорите на Гешев. ” 

„ ГЕРБ се провали и на полето на политиката, и на полето на морала. Борисов пробва да си купи още малко време с безредно разпределяне на средства, което ще запуши някои пробойни, само че ще докара до в допълнение утежняване на ситуацията. От Българска социалистическа партия настояваме за преизчисляване на пенсиите, което да докара до повече правдивост. Вместо това на калпак се раздават едни пари ”, акцентира зам.-председателят на Българска социалистическа партия. Той разясни, че Българска социалистическа партия ще показа своя различен бюджет за страната. 

Според Вигенин министър председателят се е вкопчил във властта и това източва в допълнение поддръжката от ГЕРБ: „ Вероятно е обвързвано с желанието да се направи още един бюджет и да се разпределят още милиарди в края на тази година. Това е обикновено за мисленето на Борисов. ”

„ Надявам се, че след постигнатото утешение в Българска социалистическа партия и доста по-целенасочената активност, която демонстрираме, ще докара и до привличане на хора, които се двоумят кого да поддържат. Ясно е, че няма опозиционна партия, която да е по-добре проведена, да е наясно какво желае да реализира и по какъв начин желае да го реализира. Ние самите получихме тежки уроци в предходните години. Научили сме ги и мисля, че този път няма да ги повторим. Надявам се, че хората ще заложат на квалифицираната смяна, а не на безредните послания и дейности ”, приключи Кристиан Вигенин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР