Тази седмица стана ясно колко точно са заплатили от шведския

...
Тази седмица стана ясно колко точно са заплатили от шведския
Коментари Харесай

Стана ясна сумата, която са платили Embracer, за могат да създават игри по „Властелина на пръстените“

Тази седмица стана ясно какъв брой тъкмо са заплатили от шведския консорциум Embracer Group за правото да основават видео и настолни игри, филми и различен вид медийни и развлекателни артикули и услуги. Сумата несъмнено напълно не е висока.

През август предходната година Embracer оповестиха придобиването на Middle-earth Enterprises, държащи правата над „ Властелина на пръстена “ и „ Хобит “. Холдинговата група беше тръгнала на шопин акция по това време и почти по това време получиха Tripwire Interactive (Red Orchestra, Killing Floor), Tuxedo Labs и няколко по-малки студиа. По-късно взеха и правата над Tomb Raider и Deus Ex посредством придобиването на Crystal Dynamics, Eidos Montreal и Square Enix Montreal.

Наскоро компанията разгласява годишния си финансов доклад, от който излиза наяве, че Embracer са заплатили на притежателите на Middle-earth Enterprises – Saul Zaentz Company сумата от SEK 4.2 милиарда или по сегашен курс на шведската крона – близо $395 милиона, предава Variety. Сумата наподобява в действителност скромна, вземайки поради, че единствено трилогията по „ Властелина на пръстените “ на Питър Джаксън носи близо три милиарда $ на основателите си. А кръга от артикули, който през днешния ден Embracer е извънредно необятен – от видеоигри през филми и дори тематични паркове. Наскоро те оповестиха, че точно видеоигрите от света на Средната земя ще са в центъра на гейминг упоритостите им. GamePressure на собствен ред допълват, че съглашението на Embracer не включва заглавия, които преди подписване на контракта им с Saul Zaentz са били получили лиценз, като The Lord of the Rings: Gollum, The Lord of the Rings: Return to Moria и The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР