Тази седмица ще се проведе среща между общински служители и

...
Тази седмица ще се проведе среща между общински служители и
Коментари Харесай

Тръгва проектът за Тютюневия град

Тази седмица ще се организира среща сред общински чиновници и специалисти от Националният институт по монументи, които ще обсъдят тематиката за тютюневите хранилища в Пловдив и режимите, създадени дружно с министерството на културата. Това заяви през днешния ден кметът Иван Тотев.

До този миг се стига след няколкомесечна работа, в това число със сдружението на притежателите. Те разпоредиха на частно архитектурно бюро изработването на цялостна идея, която бе презентирана в Пловдив пред министъра на културата Боил Банов. Тя беше призната, със съответните забележки.

„ Имаше един много дълъг интервал, когато работата беше спряла, най-вероятно заради огромното натоварване на института, само че предходната седмица министър Банов е разпоредил по един незабавен порядък да се завършват режимите. Ние сме подготвени на 99%. Надяваме се в най-скоро време работата да мине и през Националния експертен съвет “, съобщи Тотев.

Към този миг Община Пловдив не може да издава строителни позволения, не може да приема обекти и да прави никакви действия в зоната на тютюневите здания. Те са укрепени, само че не може да се осъществя капиталов развой.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР