Тази седмица ще се проведат първите 1/8-финални срещи в турнира

...
Тази седмица ще се проведат първите 1/8-финални срещи в турнира
Коментари Харесай

Дербито Манчестър Юнайтед и Милан приковава вниманието в Лига Европа |

Тази седмица ще се проведат първите 1/8-финални срещи в шампионата Лига Европа. Най-интересният дуел този четвъртък без подозрение е сред тимовете на Манчестър Юнайтед и Милан. Два от грандовете на международния футбол ще излязат един против различен, като букмейкърите дават преимущество на „ алените дяволи “ в първия дуел на „ Олд Трафорд “. Доста добър наподобява е за тази среща- двата тима да отбележат гол, защото се чака мачът на британска земя да бъде доста оспорван.

Тимът на Юнайтед се състезаваше в Шампионската лига през есента, само че провалите в последните две срещи от група H ги оставиха на трето място зад Пари Сен Жермен и Република България Лайпциг. Впоследствие те се класираха за осминафиналите на Лига Европа, като отстраниха Реал Сосиедад след победа с 4:0 в първия мач, който се организира от Торино, последвана от тъждество без попадения на „ Олд Трафорд “. Тимът на Оле Гунар Солскяер ще бъде с нараснало самочувствие след триумфа с 2:0 в градското дерби против Манчестър Сити в неделя, като този резултат изненада много от залагащите в родния
букмейкър Efbet. „ Червените дяволи “ ще преследват нов триумф против доста мощен тим, защото Милан през този сезон е измежду кандидатите за купата в Италия.

Отборът на Милан, който стартира европейската си акция във втория квалификационен кръг на Лига Европа, се класира за етапа на директните елиминации от сложна група H, състояща се от Лил, Спарта Прага и Селтик, като отборът на Стефано Пиоли съумя да заеме първото място с 13 точки. След това те отстраниха Цървена звезда в 1/16-финалите след две равенства, само че попаденията на непознат терен ги класираха напред. Така се оправдаха упованията на букмейкъра Ефбет, че грандът от Милано ще продължи в идната фаза. Иначе „ росонерите “ също записаха триумф на домашната сцена преди визитата на Ман Юнайтед, откакто надделяха Верона с 2:0 и по този начин дишат във врата на Интер в борбата за Скудетото.

Предишни срещи сред Ман Юнайтед и Милан

Това е първата среща сред два от огромните тимове в Европа в шампионатите на УЕФА за последните 11 години, като те са били изправяни един против различен пет пъти преди този момент, като всеки техен конфликт бе в по-силния шампионат на Стария континент - Шампионска лига. Тимът на Милан завоюва първите четири конфликта - три полуфинала, през 1957/58, 1968/69 и 2006/07, и дуел на осминафиналите през 2004/05, когато росонерите стигнаха до финала - само че пък Ман Юнайтед ликуваше в последните срещи, защото възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън безапелационно преодоляха Милан на Леонардо в осминафиналите на Шампионска лига през сезон 2009/10.

Манчестър Юнайтед завоюва четири от предходните си пет мача против Милан на „ Олд Трафорд “, губейки другия, а общият им връх вкъщи против италиански противници е 13 победи, 2 равенства и 3 загуби като последното им проваляне бе с 0:1 против Ювентус в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2018/19. Това е първият мач на Юнайтед в Лига Европа против тим от Серия А. Предвид коефициентите в ефбет
залози, то се чака „ алените дяволи “ да завоюват дуела, само че сигурно за тях няма да бъде по никакъв начин елементарно. Милан няма проваляне на непознат терен през, като има 3 победи и 3 равенства. „ Росонерите “ обаче нямат доста позитивни резултати в последните пролетни акции, като изгубиха седем от последните си 12 европейски гостувания след Нова година и завоюваха единствено едно - с 3:0 в Лудогорец на 1/8-финалите в Лига Европа през сезон 2017/18. Предстои да забележим дали в четвъртък отборът на Стефано Пиоли ще изненада букмейкърите и ще завоюва в Манчестър или „ алените дяволи “ ще ликуват с успеха.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР