Тази седмица се очаква да стартира единствената засега грантова схема

...
Тази седмица се очаква да стартира единствената засега грантова схема
Коментари Харесай

Одобрение от Еврокомисията бави старта на грантова схема за фирмите

Тази седмица се чака да започва единствената към този момент грантова скица за подкрепяне на дребните компании.

Миналия месец беше обявено, че това ще стане на 11 май. Причината да не се случи е, че Европейската комисия към момента не е одобрила плануванаъа държавна помощ в размер на 173 млн. лева, която по предварителни планове би трябвало да стигне до към 20 000 компании. Това излиза наяве от известие на Управляващия орган на оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ".

В процедурата могат да вземат участие всички микро и дребни компании, като се изключи тези в селското стопанство и хранителната индустрия, които ще бъдат финансирани през Програмата за развиване на селските региони.

По схемата не могат да аплайват компании, чийто оборот е бил под 30 000 лева през 2019 година Това значи, че микро предприятия, каквито са главно фамилни компании, няма да бъдат подпомагани. За тях все още не е планувано грантово финансиране.

Па схемата се планува финансова помощ да не надвишава 10% от чистите доходи от продажби за 2019 г.Така минималния размер на помощта е 3000 лева Максималният пък е 10 000 лева, без значение в случай че оборота на компанията е да вземем за пример 150 000 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР