Тази седмица се очаква да се разпишат насоки за прилагането

...
Тази седмица се очаква да се разпишат насоки за прилагането
Коментари Харесай

Проф. Минчев назова изключително успешен начин за лечението на COVID-19

Тази седмица се чака да се разпишат насоки за използването на способ с кръвна плазма при лекуването на Covid-19. 206 са съгласно формалната статистика излекуваните у нас, от които може да се употребява кръвна плазма за лекуване или клинични изследвания.
Кръвната плазма е течната съставна част на кръвта, която съдържа белтъци, изпълняващи разнообразни функционалности – едни от които са антителата, осъществяващи имунната отбрана на организма, изясни проф. доктор Милчо Минчев от Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести, асистиран професор към университета „ Джордж Вашингтон “ в Съединени американски щати.

„ Предполага се, че болен, излекуван след зараза с ковид, е развил някакъв имунитет, опосредстван посредством така наречен антитела или имуноглуболини – те могат да захващат вируса при неговото навлизане, могат да го обезвреждат, а могат и да модулират реакцията на имунната система против този извършител “, по този начин проф. Минчев разказа механизма на метода, на който се разпореждат очаквания за лечението на Covid-19.

„ Още от 80-те години на предишния век се е употребила така наречен хиперимунна плазма за лекуване на изключително рискови инфекции “, акцентира Милчо Минчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР