Тази седмица Samsung представи новите си флагмански смартфони и таблети

...
Тази седмица Samsung представи новите си флагмански смартфони и таблети
Коментари Харесай

Samsung използва изхвърлени риболовни мрежи за производство на нови устройства Galaxy

Тази седмица Samsung показа новите си флагмански смарт телефони и таблети Galaxy S22 и Galaxy Tab S8. Малко преди този момент обаче от компанията оповестиха, че интегрират пластмаси от нов рециклиран материал в направата на разнообразни устройства от фамилията на Galaxy. Той е направен от модифицирани изхвърлени риболовен мрежи и е част от концепцията Galaxy for the Planet. В рамките на Galaxy for the Planetкомпаниятасвежда до най-малко отпечатъка върху околната среда и предизвиква по-устойчив метод на живот измежду фамилията на Samsung Galaxy.

Сега и в бъдеще Samsung ще включи модифицирани пластмаси, изхвърлени в океана, в цялата си продуктова гама. Тези устройства отразяват непрекъснатите старания на Samsung за унищожаване на пластмасите за еднократна приложимост и разширение потреблението на други екологично съобразени материали като рециклирани след ползване материали (PCM) и рециклирана хартия.



Какво си показват потребителите, като чуят „ пластмаса, изхвърлена в океана “? Вероятно си показват бутилка от вода или пликче от магазина за хранителни артикули, носещи се по повърхността на океана. Но има и скрита опасност – 640 000 тона риболовни мрежи, които се изоставят и изхвърлят всяка година.

Изоставени в океаните, тези „ мрежи-призраци “ са виновни за заплитането на представителите на флората и фауната, повреждат коралови рифове и естествени местообитания и даже се озовават в ресурсите за храна и вода. Тези изхвърлени риболовни мрежи нарушават финия баланс в природата, и то с обезпокоително висока скорост. Събирането и повторното потребление на тези мрежи са жизненоважни първи стъпки в поддържането на океаните чисти, както и за запазването на планетата и бъдещето на всички.

Повторното потребление на пластмасите, изхвърлени в океана, е единствено първата стъпка в цялостната задача на Samsung за справяне с климатичните промени. Компанията ще внедри технологията си в своите нововъведения и в съдействията си, с цел да развие още решения.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР