Тази седмица Qualcomm представи 12-ядрения процесор Snapdragon X Elite, базиран

...
Тази седмица Qualcomm представи 12-ядрения процесор Snapdragon X Elite, базиран
Коментари Харесай

Производителите харесаха новият Snapdragon X Elite на Qualcomm: ще има много компютри, базирани на него

Тази седмица Qualcomm показа 12-ядрения процесор Snapdragon X Elite, основан на 64-битовата архитектура Oryon, предопределен за потребление в компютри, основани на Windows. Сега производителят разгласява данни, съгласно които новият процесор е привлякъл вниманието на 9 огромни производители на лични компютри и преносими компютри.

Понастоящем сътрудници на Qualcomm са Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung, Xiaomi и Microsoft Surface. Представители на Honor също участваха на софтуерната среща на върха Snapdragon Summit на Qualcomm и оповестиха навлизането на компанията на пазара на лични компютри. Нито една от фирмите обаче не е поела формален ангажимент да създава компютри и преносими компютри, основани на Snapdragon X Elite, само че най-вероятно времето за това към момента не е пристигнало.

Броят на сътрудниците на Qualcomm наподобява впечатляващ, а и до момента единствено Lenovo, Microsoft и HP бяха поели ангажимент да поддържат системи Windows Arm, основани на предходни генерации процесори Snapdragon. Нито един от производителите не разгласи компютри, основани на Snapdragon X Elite на актуалното събитие, само че евентуално това може да се случи на годишното ревю за потребителска електроника (CES), което ще се организира в Лас Вегас през януари идната година.

По време на представянето на Snapdragon X Elite беше декларирано, че процесорът на Qualcomm е по-бърз от Apple M2 Max и Intel Core i9-13980HX при еднонишковата продуктивност. Това е удивително, защото новият чип на Qualcomm явно ще бъде подобаващ даже за вграждане във високопроизводителни геймърски компютри. Производителят на чипове загатна огромен брой игри, които явно ще могат да се извършват на компютрите със Snapdragon X Elite като Baldur’s Gate 3, Control, Warframe и Guild Wars.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР