Тази седмица предстоят разговори за техническата помощ, която България ще

...
Тази седмица предстоят разговори за техническата помощ, която България ще
Коментари Харесай

Демерджиев: Очакваме техническа помощ в безпрецеденти размери от ЕК за охраната по границата

Тази седмица предстоят диалози за техническата помощ, която България ще получи от Европейската комисия за защитата по границата. Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред публицисти във Варна, предава БНР. По думите му, поддръжката ще бъде в невиждани размери. 

" Прави се нужното всеки, който е проникнал, да бъде хванат на територията на България, с цел да не се позволява така наречен " вторична миграция ", което е изискване за приемането на страната ни в Шенген. В момента ние се оправяме най-добре с този проблем, в случай че мигрантският напън е непостижим с този от предходните години. Категорично мога да кажа, че българската граница по-добре не е била охранявана за последните 10 години ", сподели Демерджиев. 

Вътрешният министър обаче попита за какво за 10 години никой не обезпечи механически 110 км от 250 на границата. " Никой не си зададе въпроса за какво пътищата по границата не бяха оправени? Защо 2000 гранични служители на реда бяха съкратени и там се поставя ексклузивен труд от сили на полицията и на армията? ”, добави той.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР