Тази седмица предстои да обсъждаме тези теми. По-скоро говорим за

...
Тази седмица предстои да обсъждаме тези теми. По-скоро говорим за
Коментари Харесай

Сачева заговори кога какво ще отваряме

Тази седмица следва да обсъждаме тези тематики. По-скоро приказваме за поетапно разхлабване на ограниченията – допустимо е да има стъпково отваряне. Това съобщи общественият министър Деница Сачева.
Днес, 18 януари, ще се взема решение за стартиране присъстване на учебно заведение на 3 класа сред V и XII клас. След това евентуално ще се приказва за заведения за хранене и заведения в зимни курорти, след това ще е за другите заведения за хранене и заведения, а за моловете „ може би още малко ще продължат рестрикциите ”, сподели Сачева. За нас е доста значимо да не стане по този начин, че да отворим всичко и отново да би трябвало да затваряме всичко, посочи тя.
 Сачева е уверена, че ГЕРБ ще е първа политическа мощ на идните избори Сачева е уверена, че ГЕРБ ще е първа политическа мощ на идните избори
Започнахме с Националното съдружие на общините да събираме информация за хората в домовете за възрастни, хора с увреждания и с деменци...
" Не се разисква затваряне до изборите никога ", съобщи общественият министър пред Нова телевизия.
Сачева отбрани решението да не се употребяват всички налични ваксини за слагане на първа доза, без да се мисли за слагането на втора доза. Тя изрично акцентира, че всички решения за имунизациите са взети на база медицински опит – по рекомендации на Националния действен щаб (НОЩ). По думите ѝ, под 20% от живеещите в обществените домове и от личния състав там желаят да се имунизират против ковид.
Политика
По чудноват метод бяха проведени консултациите при президента, продължи Сачева и уточни, че Съюз на демократичните сили не била поканена, а има евродепутат – единствено че Александър Йорданов влезе в Европейския парламент тъй като беше в листа дружно с претендентите на ГЕРБ. За нас не е проблем по кое време е датата, уточни Сачева, която и изрази противоречие, че по-ранната дата облагодетелства ГЕРБ.
 Компенсациите за затворените до 31 януари бизнеси Компенсациите за затворените до 31 януари бизнеси
Още в края на предходната година, министърът на труда и обществената политика Деница Сачева издаде заповед за краткотрайно лимитираните икономич...
На въпрос какво пречи да се вкара видеонаблюдение в изборните секции, Сачева отвърна, че има покровители и " живо наблюдаване " през целия избирателен ден. " Видеонаблюдението не е проблем да се провежда – въпросът е до каква степен е оправдано ", сподели още Сачева. " Бяха давани оферти без те действително да бъдат обезпечени с ограничения да не се злоупотребява ", добави тя.
" Аз съвсем не си припомням някой, който се опасява, че няма да завоюва изборите, да не е почнал да приказва за честността им месеци по-рано. ГЕРБ не е провела до момента избори, като се изключи президентските избори – уповавам се, че Румен Радев не живее с концепцията, че е определен непочтено ", разяснява Сачева. Според нея,, че няма да влезе в Народното събрание и по тази причина приказва за честността на изборите.
Икономическите ограничения
Сачева се оправда и, че съвсем месец по-късно след решението до 20% от оборота на бизнеса отвън търговията е взето още при започване на декември, 2020 година, само че се чакала европейска нотификация да се дадат парите. Брюксел би трябвало да позволи, тъй като това е държавна помощ и по-важно – тъй като парите идват от европрограми, а не от българския държавен бюджет, въпреки неведнъж министър председателят на България Бойко Борисов да се хвали какъв първенец сме в бюджетната сфера в Европа. Социалният министър се съгласи и, че имало малко искащи по тази мярка – 1500 предприятия, а имало такива, които не идват, с цел да не им се изсветлят някои практики – най-често осигуровки на по-ниско от действителното им възнаграждение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР