Тази седмица партийната група на БСП ще внесе искане за

...
Тази седмица партийната група на БСП ще внесе искане за
Коментари Харесай

БСП внася искане за оставката на Емил Христов

Тази седмица партийната група на Българска социалистическа партия ще внесе искане за оставка на заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов поради недопускането в постройката на Народното събрание на представители на митинга на майките на деца с увреждания. Новината заяви на конференция заместник-председателят на групата на социалистите Георги Свиленски.

"Не може това цинично и безсърдечно държание да бъде толерирано, с каквито и извинения да бъде направено, било то и от парламентарната естрада ", разяснява той. Според Свиленски мъжкото държание е Емил Христов самичък да си даде оставката, а не да чака да му я изискат.

Миналата седмица се състоя митинг на майките на деца с увреждания. По време на митинга те желаеха да беседват с депутатите, Българска социалистическа партия и ГЕРБ се скараха в коридорите и в последна сметка се наложи опозицията да излезе на открито. Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна управлението на Народно събрание в лицето на зам.-председателя Емил Христов от ГЕРБ за това, че дискриминира хората. На идващия ден от парламентарната естрада Христов се извини на протестиращите, само че бе безапелационен, че в тази ситуация е имало недоумение и деформиране на обстановката.

"Извинявам се за изкривената, недостигнала до тях информация. Съжалявам, че стигнахме до там.Просто трябваше да имаме всички самообладание, да изчакаме по-малко от 15 минути, с цел да можем да изясним нещата. Лично аз съм уверен, че щях да взема вярно решение, само че не и през главата на началника на защитата ", сподели Христов, като посочи, че началникът на защитата съблюдава правила, които са одобрени от Народното събрание. Според тези правила никой не би могъл да се намеси в работата на началника на защитата.

"Още един път се оправдавам на жителите, които бяха разочаровани. Извинявам се на всички българи, които поставихме в една обстановка да се питат кое е истината. Истината е това, което ви споделям - аз не бях този, който пръв спря жителите. И на мен не ми беше дадена опция да беседвам с тях. Разпространена е подправена информация ", сподели още зам.-председателят на Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР