Тази седмица отсрочка, която президентът даде на институциите, е тест

...
Тази седмица отсрочка, която президентът даде на институциите, е тест
Коментари Харесай

Манолова: Одобряваме датата за изборите, която президентът избра

Тази седмица пролонгация, която президентът даде на институциите, е тест дали те са подготвени да застанат на страната на жителите, които чакат почтени и транспарантни избори.

 Манолова и Хаджигенов при президента: Ще настояваме за гласоподаване по пощата Манолова и Хаджигенов при президента: Ще настояваме за гласоподаване по пощата
Ще настояваме за гласоподаване по пощата и за отваряне на МИР в чужбина, както и за гражданска ЦИК. Това обявиха Мая Манолова и Николай Хад...
Това съобщи водачът на Изправи се.БГ Мая Манолова, откакто президентът Румен Радев разгласи, че парламентарните избори ще бъдат на 4 април, а не на 28 март.
" Месеци наред хората стачкуват по площадите и улиците на България и желаят незабавна оставка. Гражданският напън за незабавна оставка и избори час по-скоро не е спрял.
Подкрепяме митингите и настояването за бързи избори, само че седмицата пролонгация се постанова поради безгрижието на институциите, които несъмнено са неподготвени за провеждането на почтени избори ", безапелационна е Манолова.
Изправи се.БГ утвърждава датата 4 април, тъй като тя дава седмица пролонгация на институциите " да покажат политическа воля за образуване на почтени и транспарантни избори ".
 Румен Радев разгласи датата за парламентарните избори (ВИДЕО) Румен Радев разгласи датата за парламентарните избори (ВИДЕО)
Парламентарните избори през 2021 година ще се проведат на 4 април. Това разгласи президента Румен Радев в послание към жителите....
Манолова съобщи, че на ход е Народното събрание, което би трябвало се ангажира със законодателни промени:
" Очакваме те да включват гласоподаване по пощата за българите зад граница, гласоподаване на карантинираните лица и видеонаблюдение от секционните изборни комисии. "
Манолова добави, че държавното управление, ЦИК, Държавна организация " Електронно ръководство " и ГРАО също са на ход, като от тях се чака: час по-скоро да се разгласят здравните правила, които да обезпечат почтен и безвреден вот; да се каже по кое време ще бъдат доставени машините за вота, по какъв начин ще бъдат превозени, къде ще бъдат съхранявани и по какъв начин ще бъдат пазени; да се показа методиката за узаконяване на машините и изборните описи, които да са изчистени от мъртви души.
Манолова съобщи още, че е обикновено да бъде обезпечена имунизация за членовете на секционните комисии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР