Тази седмица официално ще внесем в Автомобилна администрация предложението да

...
Тази седмица официално ще внесем в Автомобилна администрация предложението да
Коментари Харесай

Предложение: Във всеки автобус да има видеонаблюдение

Тази седмица публично ще внесем в " Автомобилна администрация " предлагането да има видеорегистратор във всеки рейс. Ако е належащо, ще го внесем и в Народното събрание. Това съобщи Владимир Тодоров, ръководител на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия.
Тодоров уточни, че от една година има такова видеонаблюдение при " Спешна помощ " в София. За половин година понижиха с 40-50% нарушаванията, които вършат водачите на коли за спешна помощ, съобщи ръководителят на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия пред Нова телевизия.
По думите на Тодоров записите от такива регистратори ще съставляват доказателство пред съда при положение на инцицент.
Според ръководителя на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия един видеорегистратор коства сред 100 и 200 лв.. Големината на картата пък разрешава запис от 6,8 даже 10 часа т.е. няма курс в България, който да не бъде записан напълно. Освен това има регистратори, които могат да записват и какво се случва в самия рейс.
Ако при злополуката на рейса на Автомагистрала „ Тракия” до Ямбол имаше регистратор, в този момент нямаше да има чудене дали водачът е бил изнемощял, дали е имало нерегламентирана промяна на водачи, дали е имало засичане, уверен е Тодоров.
Засега по случая с преобърнатия рейс няма нови данни от следствието, сподели представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. Тя изрази поддръжка за въвеждането на видеорегистратори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР