Тази седмица народните представители ще гласуват Проект на решение за

...
Тази седмица народните представители ще гласуват Проект на решение за
Коментари Харесай

Народните представители гласуват предоставянето на оръжия и боеприпаси на Украйна

Тази седмица народните представители ще гласоподават Проект на решение за даване на спомагателна военна помощ на Украйна. Комисията по защита към Народното събрание одобри на изключително съвещание на 26 септември предлагането България да изпрати на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети и муниции за автоматизирано стрелково оръжие с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи. Предложението беше признато с 11 гласа " за " и 4 " срещу ".

``Тези ракети не са минали сполучливо тестванията и няма метод да бъдат ремонтирани у нас``, съобщи на съвещанието специалист от Министерството на защитата Тодор Тагарев на вчерашното съвещание.

" В България нямаме потенциал за ремонт на подобен вид ракети, до момента в който Украйна има. Това се прави при условия, които ние нямаме ", разяснява министърът на защитата.

Освен това текстовете, оспорени с несъгласие на президента Румен Радев, ще бъдат наново разисквани от депутатите на Правната комисия, дружно с измененията в Закона за правосъдната власт.
Те се отасят до нуждата до 6 месеца да бъде изберан нов състав на Висшия правосъден съвет (ВСС), чийто мандат изтече предишния октомври.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР