Тази седмица МС прие решение, с което въпроси, които идват

...
Тази седмица МС прие решение, с което въпроси, които идват
Коментари Харесай

Наталия Киселова: Прави се опит да се прескочи външният ни министър за РСМ

Тази седмица Министерски съвет одобри решение, с което въпроси, които идват от Европа и са в прорез с българската позиция, отиват във външната парламентарна комисия

Прави се опит да бъде прескочен българският министър на външните работи посредством прекачване на отговорността по въпроса за еврочленството на РСМ на Народно събрание. Това съобщи специалистът по конституционно право доцент Наталия Киселова пред

Тази седмица Министерският съвет одобри решението, съгласно което всички въпроси, които идват от Европа и са в прорез с формалната позиция на страната, да отиват не в Министерство на външните работи, а в отрасловата парламентарна комисия.

Вчера в Народното събрание постъпи предложение на Френското председателство, обвързвано с ветото за Република Северна Македония. В изпратения документ обаче, не се загатва съответно българското искане за регистриране на българите в Конституцията на Северна Македония.

"Министърът на външните работи показа, че планът за това решение не е бил съветван авансово с Министерство на външните работи. Това се отклонява освен от положителния звук, само че и от правилника за активността на Министерски съвет и неговата администрация. Премиерът управлява общата политика на държавното управление, само че по избрани въпроси способени са министърът на външните работи и неговата администрация ", акцентира доцент Киселова.

Формулирано е единствено общо условие към съблюдаване на правата на малцинствата в съседката ни. Темата следва да бъде разисквана от българския парламент, откакто Министерският съвет дефинира водещата институция по въпроса да е Народното събрание.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР