Тази седмица гигантът Google обяви, че прекратява работата на Google+,

...
Тази седмица гигантът Google обяви, че прекратява работата на Google+,
Коментари Харесай

Какво означава краят на Google+ за всички нас

Тази седмица колосът Гугъл разгласи, че приключва работата на Google+, личната обществена мрежа на компанията. Причината - съществени пробойни в отбраната на персонални данни.

Над 500 000 консуматори са били наранени от казуса, като данните, които са били застрашени, са включвали име, възраст, пол, специалност и адрес на е-поща.

 Как да защитим данните си във Фейсбук
Как да защитим данните си във Фейсбук

И да ограничим пълномощията на приложенията

Истината е, че Google+ беше цялостен неуспех за другояче сполучливия бранд.

Статистиката сочи, че в над 90% от случаите, в които потребителите са употребили услугите на Google+, същите са затваряли страницата след пет или по-малко секунди. И това си е много неприятна успеваемост.

Въпреки опита си в онлайн бизнеса, Гугъл не съумя да притегли сериозен интерес и до последно остана с доста по-малко дейни консуматори от огромните на пазара.

 Гугъл Pixel 3 и Pixel 3 XL са към този момент тук
Гугъл Pixel 3 и Pixel 3 XL са към този момент тук

Какво да чакаме от телефоните на Гугъл

Според публични данни, дейните на месечна база консуматори на Google+ са били към 395 милиона през 2018 година Това е доста надалеч от индикаторите на Instagram (800 милиона дейни консуматори на месец), YouTube (1.5 милиарда), Фейсбук (2.2 милиарда) и даже от тези на позабравения Tumblr (396 милиона).

Някои разбирачи в тех средите настояват, че това е началото на края за Гугъл подобен, какъвто го познаваме. Говори се даже за " LAG " (Life After Гугъл - живот след Google, от английски).

 Снимка 341102

Мнението им е основано на доктрина, появила се през 1972 година, съгласно която софтуерните явления имат личен цикъл на живота, също като този на живите организми - раждат се, (пре)успяват и умират.

Идеята в тази ситуация е, че интернет пространството и целият цифров свят са доста по-различни от това, което бяха при зачеването на Гугъл.

 Това е гаражът, в който е основан Гугъл
Това е гаражът, в който е основан Гугъл

Днес никой не живее там

Напълно разумно е да допуснем, че дефиниращите платформата услуги може би ще претърпят радикални промени, с цел да обслужват по-ефективно новите способи, по които употребяваме мрежата.

" Пенсионирането " на Google+ може би е просто първата стъпка към една по-цялостна и осезаема промяна на метода, по който Гугъл се вписва в живота ни.

 Гугъл бори комарите с изкуствен интелект
Гугъл бори комарите с изкуствен интелект

Какво ли още ще трансформират технологиите в света ни
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР