Лихвените проценти са на пауза. Трябва ли да отворите CD или спестовна сметка с висока доходност?

...
Тази седмица Федералният резерв реши да постави на пауза повишенията
Коментари Харесай

Тази седмица Федералният резерв реши да постави на пауза повишенията на лихвените проценти за втори път тази година. Това е добре дошла новина за потребителите и макар да означава, че процентите на спестявания няма да се повишат много в близко бъдеще, все още има начини да увеличите печалбите си в днешната среда на проценти.

Сертификати за депозит (CD-та ) и високодоходните спестовни сметки могат да предложат голяма възвръщаемост, но има някои ключови разлики между тях. Кое е по-добро за вас, предвид последния ход на Фед? Зависи.

Разгледайте днешните най-добри проценти за спестявания, за да видите какво бихте могли да спечелите.

С лихвените проценти на пауза, трябва ли да отворите CD или спестовна сметка с висока доходност?

Ето какво трябва да знаете, за да определите дали CD или спестовна сметка с висока доходност е най-добрият ви избор сега, когато ставките са на пауза.

Какво трябва да знаете за CD-тата

CD са депозитни сметки, които предлагат конкурентни лихвени проценти в сравнение с традиционните спестовни сметки (и дори някои високодоходни спестовни сметки). Те са отличен избор за тези, които искат инвестиция с нисък риск и гарантирана норма на възвръщаемост.

С CD-та депозирате пари за предварително определен период (обикновено от няколко месеца до няколко години), и в замяна получавате фиксирана лихва. Така че, ако заключите лихва сега и лихвите се понижат в бъдеще, ще продължите да се радвате на същата лихва, както когато сте отворили сметката.

Недостатъкът на компактдисковете е, че те са по-малко гъвкави в сравнение с други видове депозитни сметки. Ако трябва да изтеглите парите си преди изтичането на срока, най-вероятно ще платите неустойка, равна на част от лихвите, които сте спечелили.

Разгледайте опциите си за CD онлайн сега.

Какво трябва да знаете за високодоходните спестовни сметки

Високодоходните спестовни сметки предлагат проценти, които могат да бъдат 10 пъти по-високи от обикновените спестовни сметки — ако не и повече. И въпреки че тези проценти може да не са толкова високи, колкото някои компактдискове, те често са близки.

С високодоходна спестовна сметка можете да депозирате и теглите средства, ако е необходимо, без да се сблъсквате със санкции. Освен това, тъй като много високодоходни спестовни сметки се предлагат от онлайн банки, те обикновено имат ниски или никакви минимални изисквания за депозит и ниски или никакви такси.

Недостатъкът на високодоходните спестовни сметки е, че техните лихвените проценти са променливи, което означава, че те варират в отговор на пазарните условия. Ако лихвите се покачат, ще се повишат и вашите приходи. Но ако процентите спаднат, печалбите ви също ще спаднат.

Освен това, тъй като имате лесен достъп до средствата си по всяко време, този тип акаунт може да улесни навлизането в спестяванията ви, преди наистина имат нужда от тях.

Сравнете днешните най-добри спестовни сметки с висока доходност тук.

CD срещу спестовна сметка с висока доходност: Кое е по-добро днес?

И така, коя сметка е по-добра, когато лихвените проценти са на пауза? Няма „правилен“ отговор, но има някои общи моменти, които трябва да имате предвид, когато избирате между двете.

Вземете под внимание целите си за спестяване и графика. Ако искате да спечелите по-висок, предвидим лихвен процент и имате средства, които скоро няма да ви трябват, CD може да е по-добър вариант. Компактдисковете могат да бъдат много подходящи за цели за спестяване с конкретна дата, като например изграждане на първоначална вноска за къща, която бихте искали да купите след няколко години.

Ако искате гъвкава сметка, която ви позволява лесен достъп до средства, спестовна сметка с висока доходност вероятно отговаря по-добре на вашите нужди. Тези сметки са страхотни за спешни средства, от които може да се наложи да изтеглите в един момент.

Долната линия

Когато лихвените проценти са на пауза, както е сега, е разумно да изберете инвестиционни опции, които предлагат по-висока доходност. И компактдисковете, и високодоходните спестовни сметки могат да бъдат жизнеспособен избор и кой е най-добрият за вас зависи от вашите спестовни цели, предпочитания и нужди.

Имайте предвид, че това не е задължително да е " или/или" решение. Един интелигентен начин да максимизирате печалбите си, докато се наслаждавате на известна ликвидност, е да отворите както CD, така и спестовна сметка с висока доходност. Ако не знаете кой маршрут е най-подходящ за вас, консултирайте се с финансов съветник, който може да ви даде насоки въз основа на вашето лично финансово състояние.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР