Тази седмица е решаваща за Украйна, тъй като предстои извънредна

...
Тази седмица е решаваща за Украйна, тъй като предстои извънредна
Коментари Харесай

Украйна се надява Унгария да вдигне ветото върху помощта от 50 млрд. евро

Тази седмица е решаваща за Украйна, защото следва изключителна среща на върха на Европейския с ъюз за финансовата помощ за Киев от 50 милиарда евро. Но Унгария продължава да я блокира.

Киев се пробва да убеди Будапеща да не се опълчва на отпущането на парите. Външните министри на двете страни разговаряха по тематиката в Ужгород.

 

 
Три-четири след началото на войната се срещнахме на същото място, както и през днешния ден. Очаквахме да назреят условия за мир, което не се случи. Това изцяло опонира на нашите ползи. Това е позицията, която пазиме от две години, а точно: желаеме да настъпи мир в Украйна.
Петер Сиярто – министър на външните работи на Унгария

Срещата сред Кулеба и Сиярто имаше за цел да приготви визитата на унгарския министър председател Виктор Орбан в Киев за възстановяване на връзките сред двете страни.

 
И двете страни имат интерес да се организира среща сред министър-председателя на Унгария и президента на Украйна. Смятам, че направихме доста огромна стъпка към такава среща. Всички сме заинтригувани тази среща да бъде сполучлива и да отвори нова страница в нашите връзки.
Андрий Йермак – шеф на канцеларията на президента на Украйна

Германия е отпуснала повече от 7 милиарда евро на Украйна и канцлерът Олаф Шолц прикани европейските сътрудници да усилят помощта си за нападнатата страна.

Докато Украйна се готви за срещата на върха в Брюксел в четвъртък, тя се изправи пред корупционен скандал.

Служители на Министерството на защитата и предприемачи са присвоили 40 милиона $, предопределени за закупуването на оръжия. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР