Тази седмица, докато изригваше вулканът Агунг в Бали, българката Петя

...
Тази седмица, докато изригваше вулканът Агунг в Бали, българката Петя
Коментари Харесай

Да се родиш при изригване на вулкан: Невероятната история на българчето Аурора

Тази седмица, до момента в който изригваше вулканът Агунг в Бали, българката Петя Белевска, която от години живее на острова, роди крепко момиченце. Христиания Червенкова съумя да беседва с щастливата майка.

„ Когато бяхме в родилната зала, оповестиха, че е изригнал вулканът. Попитах докторът какво ще вършим, а той ми сподели: „ Ние с теб стоим тук, тъй като в този момент имаме доста значима работа”. Нямаше безусловно никаква суматоха, сестрите бяха съвършени, всички си свършиха работата подобаващо”, описа пред Нова телевизия Петя.

Дъщеричката на Петя носи името Аурора. Във вените на дребното момиче тече освен българска кръв. Тя е чакано бебе в фамилията за Петя и индонезиеца Деде, с който са женени от 5 години.

На остров Бали имат вяра, че всяко дете появява на бял свят орисано. Не е инцидентно, че Аурора е родена под огнения знак на Петела и с изригването на вулкан. Петя получила плацентата в глинен съд.

„ Могат да я пуснат в океана, могат да я закопаят в земята, до свещено дърво. Говорих с по-възрастните хора и се ме посъветваха да я пусна в океана, тъй като Аурора е родена в знака на огнения петел и с вулкана, прекомерно доста огън й се събира в характера и ме посъветваха да я пусна в океана, с цел да се балансира”, описа Петя.

Семейството спазило ритуала и отишло до храма Танах Лот, който се извисява посред самия океан. Така две стихии огън и вода ще съпътстват Аурора в живота й отсега нататък.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР