Тази седмица, докато изригваше вулканът Агунг в Бали, българката Петя

...
Тази седмица, докато изригваше вулканът Агунг в Бали, българката Петя
Коментари Харесай

Хвърлиха в океана плацентата на бебето, родено под вулкан

Тази седмица, до момента в който изригваше вулканът Агунг в Бали, българката Петя Белевска, която от години живее на острова, роди крепко момиченце.

„ Когато бяхме в родилната зала, оповестиха, че е изригнал вулканът. Попитах докторът какво ще вършим, а той ми сподели: „ Ние с теб стоим тук, тъй като в този момент имаме доста значима работа”. Нямаше безусловно никаква суматоха, сестрите бяха съвършени, всички си свършиха работата подобаващо”, описа пред NOVA Петя.

Дъщеричката й носи името Аурора. Във вените на дребното момиче тече освен българска кръв. Тя е чакано бебе в фамилията за Петя и индонезиеца Деде, с който са женени от 5 години.

На остров Бали имат вяра, че всяко дете появява на бял свят орисано. Не е инцидентно, че Аурора е родена под огнения знак на Петела и с изригването на вулкан. Петя получила плацентата в глинен съд.

„ Могат да я пуснат в океана, могат да я закопаят в земята, до свещено дърво. Говорих с по-възрастните хора и се ме посъветваха да я пусна в океана, тъй като Аурора е родена в знака на огнения петел и с вулкана, прекомерно доста огън й се събира в характера и ме посъветваха да я пусна в океана, с цел да се балансира”, описа Петя.

Семейството спазило ритуала и отишло до храма Танах Лот, който се извисява посред самия океан. Така две стихии огън и вода ще съпътстват Аурора в живота й отсега нататък.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР